Een enorm compliment voor 19-jarige Belgische uitblinker: "Modric? Dat heeft hij ook!"

Een enorm compliment voor 19-jarige Belgische uitblinker: "Modric? Dat heeft hij ook!"
Foto: © photonews

Bilal El Khannouss kan volgens Wesley Sonck wereldtop worden. Hij vergeleek hem in Extra Time zelfs met Luka Modric, de ster van Real Madrid: "Als ik mannen als Modric zie, dan denk ik: dat heeft hij ook."

Sonck is al lang fan van van El Khannouss. Toen hij coach was van de Belgische U19 wou hij hem overtuigen om voor België te kiezen. Hij volgt hem al sinds hij bij de jeugd van Anderlecht speelt.

"Ik heb hem proberen te overtuigen om voor de Rode Duivels te kiezen met mijn Genks verleden", aldus Sonck in Extra Time. "Maar hij vertelde me dat hij voor zijn hart koos. Dat vind ik leuk. Ik heb liever dat je direct bent."

Sonck doet de vergelijking met Modric ook niet zomaar. De Kroaat is ook een pure verdeler, niet de man met de grote statistieken. "Ik was er een paar maanden geleden over bezig", aldus El Khannouss zelf.

"Toen zei iemand dat er spelers zijn met goede cijfers, maar in het spel weinig hielpen. Al vind ik dat ik betere statistieken moet halen met de kwaliteiten die ik heb." 

Soms is het echt overdreven... In Tanger moest ik overal foto's nemen met fans

Sonck is helemaal overtuigd dat hij een grote carrière gaat maken. "Ik denk dat je absolute wereldtop kan worden als nummer 8. Als ik mannen als Modric zie, dan denk ik: dat heeft hij ook."

Intussen heeft hij in Marokko wel al de status van een wereldster. Hij kan er amper nog over straat lopen. "Het is er soms écht overdreven", lacht hij er zelf om. "Ik krijg enorm veel liefde van het volk."

"Ik vind het wel leuk dat ik mensen blij kan maken met een foto, soms is het ook minder leuk tijdens het eten. In het toeristische Marrakesh was het geen probleem, maar in Tanger was het ongelooflijk. Overal moest ik foto's nemen met fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties