Fulham - zonder Cole en van der Sar

Kristof Blomme
| 0 reacties
Fulham - zonder Cole en van der Sar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fulham draaide vorig jaar een grijs seizoen. De ploeg van Thomas Radzinski eindigde in de buik van het klassement. Breekt het vertrek van enkele ervaren mannen de ploeg zuur op? We bekijken de vooruitzichten. 

Vorig seizoen:

Zoals hierboven al gezegd werd het een grijs seizoen voor Fulham. Ze kwamen onderin nooit in de problemen, maar konden ook nooit meespelen voor een Europese plaats. Ze werden gedeeld dertiende, wat dus zeker geen slecht resultaat is. Andy Cole maakte twaalf goals voor z'n werkgever. Nu Cole vertrokken is zal iemand anders die rol moeten overnemen. 

Transfers:

Ervaren rot Andy Cole keerde de club de rug toe. Hij vertrok naar Manchester City. Cole werd vorig seizoen topscorer voor Fulham. Zijn vertrek zal dus goed moeten opgevangen worden. Ook Edwin van der Sar is een heel belangrijke speler die vertrok. De doelman krijgt bij Manchester United een geweldige kans om z'n kwaliteiten voor een laatste keer op het hoogste niveau te tonen. Het verlies van deze twee spelers zou wel eens een serieuze aderlating kunnen betekenen. Ook enkele andere, minder belangrijke, spelers verlieten de club. Zo ging Doherty naar ADO Den Haag, Hammond naar Leicester en Lawless naar Torquay. Het contract van een vijftal werd niet meer verlengd. Bonnissel, een ervaren Fransman, maar veelvuldig geblesseerd, Buari, Clark, Flitney en Noble bevonden zich in die situatie. Ook Steve Marlet verliet de club nog recent. De speler die ooit voor zestien miljoen werd overgenomen van Lyon speelt volgend jaar voor Wolfsburg. Vorig jaar werd hij al uitgeleend aan Marseille.

Veel spelers werden er niet aangetrokken. De ervaren verdediger Niclas Jensen werd overgenomen van Dortmund. De Deen speelde vanaf 2002 al 1.5 jaar voor Manchester City. Hij kent de Premier League dus al een beetje. Helguson (foto), die overkwam van Watford, moet Cole doen vergeten. De Ijslandse aanvaller werd voor ongeveer twee miljoen euro overgenomen. De 25-jarige doelman Drobny werd overgenomen van Panionios. Of de Tsjech van der Sar zal kunnen doen vergeten is een groot vraagteken. Tenslotte werd ook de Australische middenvelder Ahmad Elrich aangetrokken. Hij speelde vorig jaar in Zuid-Korea.

Seizoen 2005-2006:

In doel lijkt er met het vertrek van van der Sar een probleem te zijn ontstaan. Het Nederlandse 'ijskonijn' vervang je natuurlijk ook niet zomaar. Drobny kwam over van Panionios, maar de Tsjech heeft weinig ervaring. Bovendien heeft hij een blessure opgelopen en mist hij de competitiestart. Daarnaast beschikken ze slechts nog over één volwaardige doelman naast twee jongeren, Mark Crossley. Achterin lopen er naast nieuwkomer Jensen, Bocanegra, Goma en Pearce vooral jonge jongens rond. Het middenveld van Fulham ziet er heel goed uit. Jongens als Legwinski, Malbranque, Boa Morte, Bouba Diop, Claus Jensen en Pembridge kunnen een ploeg zeker dragen. Ook de nieuwe Australiër zou een meerwaarde moeten bieden. Voorin is er veel kwaliteit en een grote brok ervaring weg door het vertrek van Cole en Marlet, al speelde die laatste vorig jaar al bij Marseille. Toch lijkt er ook daar nog kwaliteit genoeg te zijn met Radzinski, McBride, nieuwkomer Helguson en de jonge Nederlander Collins John

Prognose:

We verwachten dat Fulham ongeveer hetzelfde zal doen als vorig jaar. Ondanks belangrijke vertrekkers moeten ze in staat geacht worden om uit de gevarenzone te blijven. Het valt enkel af te wachten hoe er achterin gereageerd wordt op het vertrek van de doelman. Een plaats tussen elf en vijftien is mogelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties