Arsenal - voor de titel zonder Vieira

Kristof Blomme
| 0 reacties
Arsenal - voor de titel zonder Vieira
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal eindigde vorig seizoen na het ongenaakbare Chelsea, maar voor Manchester United. Dit seizoen moet er weer een gooi gedaan worden naar de eerste plaats ondanks het verlies van Patrick Vieira. Kunnen de Gunners dit jaar meer tegenstand bieden aan de troepen van Mourinho? Wij wikken en wegen de kansen.

Vorig seizoen:

Arsenal haalde vorig jaar 83 punten. Daarmee bleven ze Manchester ruimschoots voor. Jammer genoeg voor de Gunners speelde Chelsea buitenaards en haalden ze maar liefst twaalf punten meer. Of Arsenal dit jaar meer tegenstand kan bieden is maar zeer de vraag. De Londenaars pakten wel een prijs. In de finale van de FA Cup bleven ze dan wel op 0-0 steken, de penalties werden gewonnen tegen Manchester United. Europees liep het allemaal minder goed. Ze werden al in de achtste finales van de Champions League geëlimineerd door Bayern München

Transfers:

Heel wat spelers zochten andere oorden op. De belangrijkste vertrekker was ongetwijfeld Patrick Vieira. Hij keerde Arsenal de rug toe en vertrok naar Juventus. Dit verlies opvangen wordt cruciaal dit seizoen. De Fransman was al lange tijd actief bij Arsenal en was ondertussen ook kapitein van de ploeg. Middenvelder Edu ging naar Valencia, hij was transfervrij. Doelmannen Taylor en Stack kozen respectievelijk Aston Villa en Reading. Ook aanvaller Aliadière wou andere lucht opsnuiven. Hij ging naar Celtic Glasgow in Schotland. Daarnaast veranderen ook enkele kleinere namen van ploeg. O'Donnell, Svard, Karbassiyoon, Birchall, Fowler, Simek, Skulason en Wright vertrokken allemaal bij de ploeg van Wenger.

Voor de eerste ploeg kwam enkel Alexander Hleb erbij. De middenvelder uit Wit-Rusland speelde vorig seizoen nog voor Stuttgart. Op papier lijkt de ploeg verzwakt ten opzichte van vorig seizoen. Tenzij jongeren als Fabregas en Flamini de rol van Vieira kunnen overnemen. 

Seizoen 2005-2006:

De kern ziet er, ook zonder Vieira en Edu, nog vrij indrukwekkend uit. Lehmann en Almunia moeten uitmaken wie het plaatsje in doel verdient. Beiden kunnen niet gezien worden als de meest betrouwbare doelmannen. Lehmann start waarschijnlijk aan het seizoen. Achterin kon Ashley Cole behouden worden, ondanks interesse van Chelsea. Senderos, die vorig seizoen een revelatie was, Cygan, de jonge Clichy, Touré, Lauren en natuurlijk Sol Campbell moeten alles dichthouden achterin. Ook Emmanuel Eboué, ex-Beveren, zit in de A-kern. Op het middenveld loopt Pires nog steeds rond, hoewel er voor hem al veel interesse was. Daarnaast lopen ook Ljunberg, Gilberto, Flamini, Fabregas en nieuwkomer Hleb (foto) rond op het middenveld. Daar lijken de Gunners dit seizoen het meest kwetsbaar. Voorin heerst er nog steeds grote weelde met gevestigde waarden als Henry en Bergkamp. Daarnaast lopen in de aanval nog talenten als Reyes, Van Persie en Quincy

In de voorbereiding werd met het kleinste verschil gewonnen van Porto en Ajax. Tegen Beveren werd met een veredelde B-ploeg 3-3 gelijkgespeeld. Robin Van Persie scoorde daarin twee keer. De supercup werd met 2-1 verloren van Chelsea.

Prognose:

Arsenal zal vast en zeker weer meedoen voor de Champions League plaatsen. Dichter bij Chelsea komen wordt moeilijk aangezien zij geen enkele echt belangrijke pion verloren. Top-3 is haalbaar hoewel Manchester United en Liverpool heel taaie concurrenten zullen worden. Europees kan, mits een goeie loting, de kwartfinale zeker bereikt worden. Om een gooi te doen naar winst in de Champions League zal er op het middenveld zeker nog iets moeten bijkomen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties