Chelsea - Nog beter doen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Chelsea - Nog beter doen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea zou Chelsea niet zijn en José Mourinho zou José Mourinho niet zijn als er in de aanloop naar het seizoen 2005-2006 amper iets te zeggen zou zijn over de Engelse kampioen en haar trainer.  Een korte schets.
  
Vorig seizoen:
 
Vorig seizoen werd er één om nog lang van na te genieten. De start van de competitie werd niet gemist en José Mourihno maakte snel zijn ambities bekend.  Voor minder dan de titel ging hij niet en ook op Europees gebied moest Chelsea in de prijzen vallen.  Chelsea moest uiteindelijk de duimen leggen in de halve finale voor een sterk Liverpool, dat uiteindelijk ook met de fel begeerde CL-beker ging lopen.  Wedstrijden tegen Barcelona en Bayern Munchen zullen menig voetbalsupporters best gesmaakt hebben.  In eigen land werd naast het behalen van de titel ook de  League Cup in de wacht gesleept.  In de FA Cup liet Chelsea het dan weer wat afweten.  Maar het seizoen was geslaagd, José Mourihno gaf The Blues waar ze al enkele jaren naar hunkerden…..de titel.

Transfers:
Dankzij geldschieter Roman Abramovich kon Chelsea zich op de transfermarkt weeral eens laten gaan.  Maar ook werd snel duidelijk dat niet iedereen zomaar bezweek voor de miljoenen van de Rus en niet te bewonderen zullen zijn op Stamford Bridge.  Namen als Eto’o, Shevshenko, Ashley Cole en Steve Gerrard zorgden voor heel wat spanning op de transfermarkt.  Wat A. Cole betreft is José al op het matje geroepen!  Wie zijn de nieuwe aankopen van Chelsea dan wel?  Van Athletico Bilbao komt Del Horno over op de links- achter positie mogelijks om het vertrek van Babayaro naar Newcastle op te vangen.  Verder heeft Chelsea lang moeten onderhandelen met Man City voor de aanvallende middenvelder Shaun Wright-Phillips (foto), die zich het voorbije seizoen sterk in de kijker heeft gespeeld.  Tijdens de oefenwedstrijden liet hij al snel merken dat hij zijn geld waard is.  Het jonge talent Lassana Diarra werd weggehaald bij Le Havre na een testperiode van één week.  Deze aankoop was vooral toekomstgericht als waardige vervanger van de veteraan Makelélé.  In de spits werd Hernan Crespo terug gehaald uit Milan na zijn uitleenperiode.  Vooral José Mourihno liet hier duidelijk merken dat hij absoluut samen met Crespo wil werken en dat hij nog steeds een enorm waardevolle spits is.  Bij de vertrekkers zien we de aanvallers Felipe Oliveira, Forsell (Birmingham) en Mateja Kezman (Atl.Madrid) vertrekken.  Newcastle trekt dan weer Babayaro en Scott Parker aan van the Blues.  Momenteel is Chelsea nog in de running voor Lyon’s Essien en wil hier maar liefst 40 miljoen euro voor neerleggen.  Al bij al blijven grote namen uit, maar merken we toch een aantal tactische transfers om de geliefde 433 formatie op alle plaatsen te kunnen blijven bemannen met waardige Europese topspelers.
 
Seizoen 2005-2006:
 
Net zoals vorig seizoen zijn de ambities van the Blues zeer hoog.  José Mourihno zal op zijn minst opnieuw de titel willen nemen en spreekt al de ganse voorbereiding over het winnen van de Champions League.  Hij kan dit seizoen nog steeds op dezelfde vaste waarden vertrouwen, nl. in het doel Petr Cech in de verdediging Terry, Carvalho, Ferreira, Bridge, Del Horno, Gallas, Johnson en Huth.  Op het middenveld Robben, Cole, Duff, Geremi, Jarosik, Lampard, Wright-Phillips, Tiago, Diarra en in de voorste linie Drogba, Gudjohnsen, Crespo en Carlton Cole.
 
De aanloop naar het komende seizoen verliep ook vlekkeloos. Oefenwedstrijden tegen Wycombe Wanderers, Benfica, Milan en DC United werden winnend afgesloten met doelpunten van vooral Didier Drogba die wellicht na een minder seizoen zijn vorm teruggevonden lijkt te hebben.
 
En het seizoen van The Blues kon niet beter starten dan met het winnen van het Charity Shield tegen titelrivaal Arsenal.  Twee doelpunten van Drogba zorgden voor de winst.   
 
Prognose:
Er werd gericht aangekocht, doch grote namen bleven uit.  Desondanks heeft Chelsea nog steeds een gamma aan vaste waarden en wereldspelers. Dit maakt van Chelsea dit jaar een mogelijke titel-kandidaat.  Dé grootste uitdaging zal het binnen rijven van de Champions League beker zijn.  Maar Chelsea zou Chelsea niet zijn en José Mourihno zou José Mourihno niet zijn als dit vlekkeloos zou verlopen….
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties