Programma's Canal + 12 tot 16 augustus

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Programma's Canal + 12 tot 16 augustus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalcompetities komen langzamerhand weer op gang. Ook Canal + brengt elke week meer en meer voetbal. De volgende zeven dagen krijgt de kijker het volgende voorgeschoteld:

Vrijdag 12 augustus om 19u op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE & BUNDESLIGA PREVIEW SHOW

Vrijdagavond, een tot de nok gevuld voetbalweekend staat voor de deur. De kans bestaat dat u door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom willen wij wat klaarheid scheppen en blikken wij vooruit op de Premier League en de Bundesliga. Een half uur voorbeschouwingen en reportages, met spelers en trainers aan het woord: zo weet u wie en wat u mag verwachten. De Premier League Preview Show, vrijdag om 19u. Aansluitend volgt de Bundesliga Preview Show om 19u30.

Zaterdag 13 augustus om 13u40 op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: EVERTON – MAN. UNITED

The Premier League kicks off ! Opener van het seizoen 2005-2006 is Everton – Man. United. En net als vorig seizoen, toen Wayne Rooney verkaste naar de Mancunians, is er een opmerkelijke transfer tussen de twee teams. Phil Neville gaat wel in tegenovergestelde richting en wordt de nieuwe stofzuiger van de Toffees. Everton – Man. United, met commentaar van Wim Heidbüchel.

Zaterdag 13 augustus om 15u40 op CANAL+BLAUW
BUNDESLIGA: DORTMUND – SCHALKE 04

Jan Koller heeft z’n competitiestart niet gemist. Tegen Wolfsburg was ie goed voor een doelpunt en een assist. Voor eigen volk, in het Westfalenstadion, kan ie nog net ietsje meer. Het zal ook nodig zijn, want de tegenstander is Schalke 04, streekgenoot en eeuwige rivaal. De Ruhrderby, met commentaar van Carlo Wilmots.

Zaterdag 13 augustus om 17u25 op CANAL+BLAUW
BUNDESLIGA: LEVERKUSEN - BAYERN

De nieuwe Allianz Arena inspireert Roy Makaay. De Nederlander scoorde twee keer op de openingsspeeldag en zo staat Bayern alweer waar het hoort: bovenaan. Natuurlijk nog niet afgescheiden, want ondermeer Leverkusen haalde ook zwaar uit in z’n eerste match, en wil dat nu opnieuw doen. Topper op de tweede speeldag, Bayer – Bayern, met commentaar van Luc Vandoorslaer.

Zaterdag 13 augustus om 19u05 op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: M’BROUGH - LIVERPOOL

Twee maanden geleden was Jerzy Dudek nog de held van Liverpool: de Pool sleepte de Reds door de zenuwslopende strafschoppenreeks richting Champions League-winst. Nu dreigt ie vijfde wiel te worden door de komst van Jose Reina. De Spanjaard is trouwens ook een strafschoppenspecialist. Wie staat zaterdag onder de lat bij de competitiestart ? Liverpool – Boro, met commentaar van Gui Polspoel.

Zaterdag 13 augustus om 23u15 op CANAL+BLAUW
KICK+RUSH

Kick+Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week moet kampioen Chelsea op bezoek bij nieuwkomer Wigan; Arsenal ontvangt Newcastle. Bram Lambert kruipt in de stoel van presentator. Kick+Rush, het beste magazine over de Premier League, zaterdag om 23u15. Heruitzendingen zijn er zondag om 8u55 en om 11u25.

Zondag 14 augustus om 11u55 op CANAL+BLAUW
TORGALA

Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle gespeelde zaterdagmatchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen: Peter en de Wolven, de avonturen van Emile & Daniël in Hamburg, en het trio Daems – Thijs – Sonck in Gladbach. Torgala, zondagmiddag om vijf voor twaalf. Wim Heidbüchel is presentator.

Zondag 14 augustus om 14u25 op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: ARSENAL - NEWCASTLE

Patrick Vieira verruilde deze zomer Arsenal voor Juventus. De Gunners dachten aan Jermaine Jenas als vervanger, maar 20 miljoen Britse ponden vinden ze van het goede teveel. Jenas blijft voorlopig bij Newcastle, Arsenal heeft met Fabregas de geknipte wissel voor Vieira. Arsenal – Newcastle, met commentaar van Luc Vandoorslaer.

Zondag 14 augustus om 16u25 op CANAL+BLAUW
EREDIVISIE: FEYENOORD – NAC (samenvatting)

Hoe het elftal van Feyenoord er zondag gaat uitzien is nog één groot vraagteken. Bart Goor is al weg, da’s geen geheim meer. Maar ook Salomon Kalou en Dirk Kuijt schermen met buitenlandse interesse. Trainer Erwin Koeman wil vooral een fris Feyenoord zien. Waar ze eindigen, zien ze dan wel weer. Een frisse zege tegen NAC zou alvast een goeie start zijn. U krijgt een half uur durende samenvatting van Feyenoord – NAC, met commentaar van Bram Lambert.

Zondag 14 augustus om 17u op CANAL+BLAUW
PREMIER LEAGUE: WIGAN - CHELSEA

Na z’n vroegtijdig beëindigde profcarriere als voetballer nam David Whelan een kleine hengelzaak in Wigan over. Hij bouwde die uit tot het grootste Engelse merk in sportartikelen. In 2002 boekte het bedrijf een winst van 64,8 miljoen pond. Geld genoeg dus om te investeren in z’n grote liefde, Wigan Athletic. Door dit grote geld, speelt Wigan nu ook bij de grote jongens. David Whelan mag meteen die andere miljardair ontvangen, Roman Abramovich. Wigan – Chelsea, met commentaar van Gui Polspoel.

Zondag 14 augustus om 20u55 op CANAL+BLAUW
LIGUE 1: MARSEILLE - LYON

Desastreuze competitiestart voor Marseille, dat met nul op zes helemaal onderaan bengelt. Lyon pakte wel twee keer de volle buit, twee keer dankzij de Noorse targetman John Carew. Herpakt Marseille zich tegen Lyon ? Olympique – Olympique, met commentaar van Carlo Wilmots.

Maandag 15 augustus om 20u op CANAL+BLAUW
BVO

BVO is back in business. Het Buitenlands Voetbaloverzicht is onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Dit jaar een opmerkelijke wissel: de Italiaanse Serie A krijgt een applausvervanging, nieuwkomer is de Nederlandse eredivisie. Ook nu weer is Robin Janssens uw gastheer. In een klein uur fietst hij door de hoogtepunten uit de Bundesliga, de Ligue 1, de Premier League en de Eredivisie. De Spanjaarden mogen nog even genieten van hun zomersiësta:

BUNDESLIGA Overzicht tweede speeldag met oa Leverkusen - Bayern en Dortmund - Schalke 04

LIGUE 1 Overzicht derde speeldag met oa Auxerre – Bordeaux en Marseille - Lyon

PREMIER LEAGUE Overzicht eerste speeldag met oa Arsenal – Newcastle en Wigan - Chelsea

EREDIVISIE Overzicht eerste speeldag met oa Ajax – Den Haag en PSV - Heracles

 

U krijgt ook nog een overzicht van ons rijk sportaanbod en de rubriek waar niemand genoeg van krijgt: "het doelpunt van de week". BVO heeft nog altijd drie heruitzendingen, dus kansen genoeg. Maandag om 22u55; dinsdag om 18u00 en 21u45.

Dinsdag 16 augustus om 20u30 op CANAL+BLAUW
FRANCE FOOT

Via France Foot komt u alles te weten over de Ligue 1. Dit hagelnieuw magazine heeft als motto vive la France, en op het menu staan vooral veel doelpunten. Pakt Lyon een vijfde titel op rij ? Of komt de verrassing van Nantes of Bordeaux ? En wie wordt de nieuwe topschutter ? Allemaal vragen waarop u een antwoord krijgt. France Foot, dinsdagavond om 20u30, heruitzending woensdag om 17u. Bram Lambert serveert u deze week oa Auxerre – Bordeaux en Marseille – Lyon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties