Dabizas naar Larisa

Niels Heselmans
| 0 reacties
Dabizas naar Larisa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


De Griek Nikos Dabizas verkast van het Engelse Leicester naar Athlitiki Enosi Larisa. De 32-jarige verdediger tekende een verbintenis voor 3 seizoenen bij de club uit zijn thuisland.

Dabizas was al een tijdje op zoek naar een nieuwe club. De centrale verdediger verliet Leicester City afgelopen maand door middel van een vrije transfer. De Engelsen wilden zijn contract niet meer openbreken waardoor Dabizas op zoek moest naar een andere club.
 
Dabizas werd einde juli gesignaleerd in Anderlecht, maar na een matte vertoning in een oefenduel tegen Southampton en slechte medische tests besliste paars-wit de Griekse international niet aan te werven. Ook bij Celtic Glasgow ving Dabizas bot.
 
Na een korte doortocht in Brussel en Glasgow heeft de Griek nu toch een nieuwe club gevonden in de gedaante van Larisa. Die club veroverde afgelopen jaar de titel in de tweede divisie in Griekenland en won in 1986 de Griekse titel. Nadat de club, geboren uit 4 lokale teams (Iraklis, Aris, Toxotis Larisas en Larisaikos) in het jaar 2000 bankroet ging, herstelt Larisa zich nu mondjesmaat.
 
Dabizas speelde achtereenvolgens bij Amydeo Hermes (…-1991), Pontioi Verias (1991-1994), Olympiakos Piraeus (1994-1997), Newcastle United (1997-2003) en Leicester City (2003-2005). De bonkige verdediger tekende een verbintenis voor drie jaar bij Larisa.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties