Yulu en Delorge scoren bij reserven

Kristof Blomme

Dit weekend wonnen zowel de reserven van Club Brugge als van Anderlecht hun wedstrijd. Vorige week werd nog door beide ploegen verloren.

Club Brugge nam het op eigen veld op tegen Brussels. In de basis was het enkel aanvoerder Trenson die geen deel uitmaakt van de A-kern. Hermans maakte z'n wederoptreden. In het eerste kwartier kon Club al twee keer scoren. Eerst werd Yulu-Matondo in de diepte gestuurd. De razendsnelle spits werkte beheerst af. Daarna mocht ook Van Tornhout alleen op doelman Dudas afgaan. Met een mooie lob wist hij de keeper te verschalken. Na de rust verwaterde het spel een beetje. Brussels kon weer in de wedstrijd komen na een goal van Niçoise. Op het einde moesten de Bruggelingen nog rekenen op een sterke Stijnen om de overwinning thuis te houden. Normaal had Salim, een Afrikaanse tester, moeten meedoen bij Club, maar dat ging niet door omwille van problemen met z'n paspoort.

Club Brugge: Stijnen; Vlaeminck, Vandelannoite, Trenson, Vanaudenaerde (46' Buysse); Provoost, Serebrennikov, Hermans (Matton); Yulu-Matondo, Van Tornhout (Haezebroeck), Blondel (46' Ernandes).

Brussels: Dudas, Martens (66’ Dellevoet), Jonckheere, Clement (46’ Omonga), Petö, Espartero, Saci, Angonde Maluka, Lobaton (46’ Nicoise), Frutos en Mulisa

Anderlecht won op eigen veld met 5-0 van Cercle. Bij de rust stond het nog 0-0. Na de pauze werden de Bruggelingen echter onder de voet gelopen door de meer ervaren tegenstander. Het was Delorge die met een heerlijke knal voor de openingstreffer zorgde. Niet veel later scoorde Allagui in de rebound. Een kwartier voor het einde zorgde Nfor met een rake kopbal voor doelpunt nummer drie. Uiteindelijk waren het opnieuw Nfor en Legear die voor de forfaitscore zorgden.

Anderlecht: Van Steenberghe, Legear, Da Rosa, Traore, Ehret, Tiote, Lovre (46'Delorge), Gerk (59'Zane), Allagui (72'Nfor), Baseggio (46'Mitu), Weydisch.