Analyse Eerste kloofje tussen toppers

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Eerste kloofje tussen toppers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede speeldag van de Jupiler League zit er al weer op. Afgelopen weekend waren er eigenlijk maar twee verrassingen te noteren: een sputterend Club Brugge liet punten liggen op het terrein van FC Brussels en Genk geraakte opnieuw niet verder dan een gelijkspel. Anderlecht en Standard wonnen, zij het niet zonder moeite, hun wedstrijden in West-Vlaanderen. Het gevolg: een eerste kloofje tussen de toppers.

Club Brugge speelde op FC Brussels haar tweede uitwedstrijd op één week tijd. Na de nederlaag op Valerenga was het uitkijken naar de prestatie van de landskampioen. Het resultaat was al bijna even bedroevend als tegen de Noren. Opnieuw had Club de wedstrijd goed in handen, maar opnieuw kon het amper kansen creëren. Het mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat een bij momenten erg vinnig Brussels de man-meer-situatie na de rode kaart van Philippe Clement niet uitbuitte.

Als Club punten laat liggen, is Anderlecht er natuurlijk als de kippen bij om de Brugse pijn nog wat erger te maken. De Brusselaars klopten Cercle Brugge, al was ook hun spel allesbehalve indrukwekkend. Anderlecht had zelfs de hulp van de scheidsrechter nodig om op voorsprong te komen, want laten we eerlijk zijn, een andere referee had mogelijk niet gefloten voor de lichte strafschopfout op
Mbo Mpenza. Uiteindelijk wist de vice-kampioen die voorsprong wel te rechtvaardigen, al duurde het tot in de 80e minuut – ondertussen had Milosevic al twee keer geel gekregen – eer Serhat Akin de wedstrijd kon beslissen.
Na de wedstrijd wilde Cercle – trainer
Harm Van Veldhoven de scheidsrechter een fles champagne cadeau doen. De brave man weigerde, volgens Van Veldhoven omdat “hij thuis wellicht al een hele bak aangekregen heeft.”

Naast Club Brugge en Anderlecht was het natuurlijk ook opnieuw uitkijken naar Standard. Ook de Rouches wisten allesbehalve te overtuigen. Op Zulte Waregem kon men pas in de blessuretijd de 1-0 achterstand omzetten in een 1-2 overwinning. De thuisploeg mocht anderzijds wel blij zijn dat de referee al in de tweede minuut een geldig doelpunt van
Tchité afkeurde.

Racing Genk, de vierde titelpretendent, geraakte in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Charleroi. De Karolo's hielden de nul in Limburg en keren daardoor met een punt naar huis. Het lijkt er op dat ze hun sterke prestatie van vorig seizoen gaan bevestigen. Hugo Broos en zijn spelers moeten zich dan weer dringend bezinnen, want de twee op zes is onvoldoende voor een ploeg met ambitie's als Genk. Bovendien wacht volgende week de altijd lastige verplaatsing naar Westerlo.

Lokeren bewees ondertussen op Le Cannonier dat het opnieuw een team is om rekening mee te houden. De Waaslanders wonnen zonder al te veel problemen met 2-0 van Moeskroen. De streekgenoten van Beveren deden het een stuk minder op het veld van Roeselare, dat met 1-0 won.
Voor het seizoen waren er heel wat twijfels omtrent Beveren. De ene krant maakte van de club de verrassing van het seizoen, de andere voorspelde hen een lange degradatiestrijd. Nu lijkt het er sterk op dat de tweede groep gelijk gaat krijgen.

Ook in Antwerpen staat men weer met beide voetjes op de grond. In de euforie van de bekerwinst vorig seizoen werd een plaats in de subtop vooropgesteld. Na het nipte verlies tegen Westerlo en de daaraan vasthangende nul op zes, is van die euforie niet veel meer over. Met een uitwedstrijd op Anderlecht in het verschiet, ziet het er allesbehalve goed uit voor de Ratten. De totale ontnuchtering dreigt.
Ondertussen vestigt Westerlo zich samen met Standard en Anderlecht aan de kop van het klassement. Herman Helleputte mag zich opmaken voor al weer een zorgeloos seizoen.

Ook AA Gent moet zich bezinnen. De Buffalo's leverden goed spel op het veld van La Louvière, maar in de slotfase moest men alsnog de gelijkmaker incasseren. Gent, dat het aan haar status verplicht is om in de top vijf te eindigen, blijft daardoor onderaan bengelen. Ook La Louvière telt amper één punt.

Tot slot was er nog Lierse – Sint-Truiden. De Pallieters wonnen hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-0. Beide ploegen brachten vooral in de eerste helft leuk voetbal en gaan wellicht een rustig seizoen tegemoet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties