Juve beleeft nachtmerrie tegen Milan

AC Milan heeft gisteren de Trofeo Berlusconi binnengehaald. In de jaarlijks weerkerende wedstrijd wonnen de Milanezen met 2-1 van Juventus Turijn. Erger was dat bij de Oude Dame Pavel Nedved en Gianluigi Buffon het veld geblesseerd moesten verlaten.

Bij Milan vormde Andreï Shevchenko en Christian Vieri het aanvalsduo en startte Marek Jankulovski op de links-back. Alessandro Del Piero kreeg bij Juve geen basisplaats terwijl Nedved werd uitgespeeld op rechtsmidden.

Beide ploegen hadden in de beginfase een grote kans. Zlatan Ibrahimovic stuitte op Dida terwijl aan de overkant Vieri zijn poging zag geblokkeerd worden door Fabio Cannavaro. Na 18 minuten werd Nedved onderuitgehaald door Paolo Maldini en moest hij ook de strijd staken. In zijn plaats kwam de Roemeen Adrian Mutu. Nog geen twee minuten later zorgde de Franse connectie van Juve voor de 1-0. Jonathan Zebina stuurde David Trezeguet het straatje in die op zijn beurt Patrick Vieira toeliet om te scoren. Op het half uur was Ibrahimovic dicht tegen de 2-0, maar de deklat voorkwam dat. Aan de overkant moest Buffon nog eens al zijn kunnen tonen op een poging van Kaka.

Tijdens de rust werd Vieri vervangen door Alberto Gilardino en die scoorde al na drie minuten. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Even later was er dan toch die gelijkmaker. Een voorzet van Shevchenko werd door Kaka in doel gedevieerd. Kaka was in zeer goede doen en dwong Buffon minuten later tot een grootste save. De Italiaanse doelman raakte echter bij die redding geblesseerd. Men vermoedt dat ofwel de schouder uit de kom is gesprongen of hij een spier heeft verrekt. Halverwege de tweede helft kon Gilardino Milan op voorsprong brengen, maar zijn bal raakte de buitenkant van de paal. Een imponerend Milan wist uiteindelijk toch te winnen toen in de 77ste minuut Rui Costa, die even daarvoor het houtwerk had geraakt, de bal perfect in de loop van Serginho leverde die het afmaakte.

Milan: Dida; Cafu, Stam, Maldini (Nesta 46), Jankulovski (Kaladze 46); Gattuso (Seedorf 46), Pirlo, Ambrosini; Kaka (Rui Costa 62); Vieri (Gilardino 46), Shevchenko (Serginho 69)

Juventus: Buffon (Chimenti 58); Zebina (Blasi 53), Thuram (Kovac 58), Cannavaro, Zambrotta; Pessotto, Emerson (Giannichedda 69), Vieira, Nedved (Mutu 18); Trezeguet (Zalayeta 69), Ibrahimovic (Del Piero 58)