Zultse VV - K. Vlimmeren Sp. 0-1

Rita De Meyer
Zultse VV  -  K. Vlimmeren Sp.   0-1

Op de prachtige, grote grasmat van Zultse stond voor beide ploegen een belangrijk treffen,, gezien de gelijkwaardigheid vorig seizoen, op het programma.

Met een prachtig ,,lente’’-zonnetje ging de wedstrijd van start waarbij de thuisploeg de eerste initiatieven nam. Het waren echter de bezoeksters die overnamen en de eerste mogelijkheden creëerden. Eerst was het Stephanie Cooymans die Elke Somers een mogelijkheid bood, maar die toch niet zo gemakkelijke bal plaatste ze op thuisdoelvrouw Libbrecht.

Een minuut later was het Cooymans die oog in oog kwam met de plaatselijke doelvrouw. Haar poging tot een lob ging over. De bezoeksters hielden dan controle over de wedstrijd. Rond de 25ste minuut kwam de thuisploeg terug gevaarlijk opzetten, eerst werd de poging over en naast geplaatst. Daarna werd een te korte terugspeelbal bijna afgestraft. De bal huppelde echter naast. De wedstrijd, die aan een te traag tempo verliep, was nu in evenwicht. Bij een hoekschop werkte Vlimmeren onvoldoende af, terwijl Zultse niet zo ver van rusten opnieuw een misverstand tussen Vlimmerense verdediging en keepster bijna afstrafte. Gezien de mogelijkheden langs weerskanten een logische gelijke tussenstand.

In de tweede helft speelde Vlimmeren duidelijk met vuur. Nadat men reeds vlug op voorsprong kwam via Ellen Van den Vonder die heel mooi afwerkte in de benedenhoek (0-1). Nadien bleef het kansen ,,regenen’’ voor Vlimmeren. De bezoeksters bleven  evenwel morsen met doelrijpe gelegenheden. Een opsomming: 55’ Van den Vonder, gehinderd, besloot op de doelvrouw; 61’ Cooymans infiltreert, zet voor bij Nathalie Stessens die naast kogelde; 64’ Ellen Van den Vonder kopte op voorzet van Kim Van Boxel naast; 66’ na slecht ontzetten plaatste Ann Stoffels over; 79’ Stessens komt na een mooie actie alleen voor Libbrecht die redt; 81’ opnieuw Cooymans die voor Libbrecht opdook, maar alweer heeft  de Zultse keepster het laatste woord.

Tenslotte in de laatste minuut, Cooymans ging weer op doel af maar haar geplaatste bal ging over. Daartussen nog twee vrijschoppen op rand rechterhoek die over worden geschoten. Zultse kon buiten enkele verre doelpogingen daar weinig tegenover stellen. Enkel Eveline Stoffels moest even ingrijpen toen ze  weer ,,te’’ mooi wilde uitverdedigen.Het bracht haar een gele bestraffing op.

Gezien de mogelijkheden in de tweede helft een verdiende overwinning. Gelukkig voor Vlimmeren werd het ,,onmondige’’ niet afgestraft door een Zultse-gelijkmaker. Eindstand: 0-1

Auteur:Gilles