Twee damesduels in de kijker

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Twee damesduels in de kijker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twee opeenvolgende weken zonder voetbal wordt in nationale de competitiedraad terug opgenomen. Een herbeginnen die er trouwens mag zijn met topduels als RSC Anderlecht-Zuid-West Vlaanderen (07/10/2005 -20.00 -Heizelstadion B) en Stand. Luik-Rapide Wezemaal.
 
Behalve Oud-Heverlee Leuven die het opneemt tegen Vlimmeren zijn het zowat de topvijf die mekaar bekampen in een rechtstreekse confrontatie. Allicht zal Anderlecht gebrand liggen om de uitschakeling in de beker door Zuid-West te wreken. Anderzijds is het ook zo dat de Brusselse thuisploeg moet winnen om niet verder achteruit te worden geslagen. Zuid-West van zijn kant zal er alles aan doen om die topvijfpositie minstens te handhaven.
 
Een tweede interessante wedstrijd wordt in Walenland betwist tussen Stand. Luik en leider R. Wezemaal. In theorie mag de landskampioen die wedstrijd nooit verliezen. In de praktijk is het zo dat de Luikse club altijd iets meer kan in dergelijke duels. Toch blijft nog altijd die zware thuisnederlaag tegen Woluwe nazinderen. Want ook de nipte winst daarna bij Vlimmeren was niet om naar huis te schrijven. In ieder geval als Wezemaal wint kan de tabel bovenaan enkele wijzigingen ondergaan.
 
Oud-Heverlee Leuven, zeer goed bezig met een derde plaats als veelzeggend bewijs, ontvangt Vlimmeren Sp. De kans bestaat dat de Brabantse club straks bij winst nog een trapje hoger komt te staan. Maar of Vlimmeren Sp. daar zo maar akkoord zal voor tekenen valt sterk te betwijfelen.
 
In het Oost-Vlaamse duel tussen Sinaai Girls en Dames Zultse VV staat veel op het spel voor de groen-gele bezoeksters. Een nieuwe nederlaag zou Zultse nog dieper in de put kunnen duwen. En dat is iets wat men bij Zultse vooral wil vermijden. Vorig seizoen wisten  ze de thuisploeg op eigen (kleine) veld te verslaan. Dit keer wordt het moeilijker want de Wase ploeg heeft een topvijfpositie te verdedigen. En dat kan een stimulans zijn voor Sinaai Girls.
 
VC Dames E. Aalst gaat op bezoek bij KVK Tienen dat twee weken geleden doeltjeskermis hield bij OG Oostende. Dat deden de ajuinen eveneens met brio tegen Beerse. Tienen is niet meer de ploeg van vorig seizoen, Aalst kan af en toe aardig uit haar sloffen schieten. Een puntendeling zou voor velen geen verrassing zijn.
 
Lentezon Beerse is hopelijk hersteld van de Aalsterse kater zodat ze met de komst van nieuwkomer WS Woluwe hun trouwe fans een hartversterkende prestatie aanbieden met een driepunter als zalvend toetje.
 
Tweede neofiet Exc. Kaart neemt het tegen hekkensluiter Opex Girls Oostende. De kustploeg blijft maar ronddoelen in het schemerduister die degradatiezorgen met zich meebrengt. De Antwerpse thuisploeg moet van deze situatie gebruik maken een tweede driepunter te scoren om zo dichter aan te sluiten bij de modale middenmoot. Aanvallend lijkt Oostende nergens, en defensief incasseerden ze reeds 34 doelpunten. Een unieke kans voor Kaart hun rake troefkaarten op tafel te gooien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties