Peseiro weg bij Sporting Lissabon

Mathias Dumarey

José Peseiro heeft ontslag genomen als coach van Sporting Lissabon. Reden daarvoor zijn de slechte resultaten van zijn team. Zijn ontslag is aanvaard door de clubleiding van Sporting.

Peseiro bood zondag al zijn ontslag aan na de met 1-0 verloren wedstrijd thuis tegen Academica Coimbra. Sporting staat in de eigen competitie pas zevende met twaalf punten, op vijf eenheden van leider Sporting Braga.

Ook in de Uefa-beker ging Sporting al in de eerste ronde onderuit. In twee duels werd het gewipt door het Zweedse Halmstads BK. Het won wel met 1-2 in Zweden, maar verloor dan weer thuis met 2-3. Halmstad ging door omdat het meer doelpunten op verplaatsing scoorde. De uitschakeling was des te opmerkelijker daar de Portugezen vorig jaar in eigen stadion nog de Uefa-bekerfinale speelden tegen latere winnaar CSKA Moskou. [AN]