Overzicht van de Ligue 1-wedstrijden

Philippe Crols

Dit weekend staat in Frankrijk speeldag 14 op het programma. Zes van de tien wedstrijden werden zaterdag al gespeeld en wat er daarin allemaal gebeurde kan u hieronder lezen.

Leider Lyon won zaterdag in de vooravond al in en tegen Toulouse. Sidney Govou (foto) maakte al vroeg in de partij de enige goal van de wedstrijd die de bezoekers dus de drie punten opleverden. Dat was ook vooral te danken aan hun doelman Gregory Coupet. Lyon behoudt zo een kleine straat voorsprong op eerste achtervolger Bordeaux. Dat boekte zaterdagavond hetzelfde resultaat als Lyon. Laslandes maakte kort na rust de enige goal in de partij tegen Nice. Bordeaux telt nog wel negen punten achterstand op de leider. De nummer drie uit de klassering liet wel punten liggen. Auxerre, met Luigi Pieroni in de basis, hield Saint Etienne in bedwang. Nochtans kwam de ploeg van Didier Zokora via Hognon op voorsprong na een halfuur. Tien minuten voor tijd zorgde Mignot ervoor dat de bezoekers uit Auxerre toch nog een punt kregen.

In de subtop vinden we dan weer het verrassende Le Mans, de club van Romaric (foto),  terug. Dat wist zaterdagavond tegenvaller Marseille op eigen veld min of meer te vernederen. Chiumento had de thuisploeg al snel op voosprong gebracht en in de tweede helft dikten Fanchone en Bangoura de score verder aan tot 3-0. Met de wedstrijd Nantes - Nancy bevinden we ons in de middenmoot. De thuisploeg won vrij eenvoudig dankzij doelpunten van Da Rocha, Signorino en Bamogo. Metz boekte onderin de klassering dan weer een belangrijke overwinning tegen degradatiekandidaat Ajaccio. De thuisploeg maakte in de tweede helft dankzij doelpunten van Gueye en Djiba het verschil. Daar kon ook een late rode kaart van Medjani niets aan veranderen.