Romario doet het nog steeds

Harald Berings
| 0 reacties
Romario doet het nog steeds
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Braziliaan Romario weet van geen ophouden. Op de laatste speeldag veroverde 'O Baixinho' alweer een topschutterstitel, met zijn club Vasco da Gama, na twee doelpunten tegen Parana. Het werd zijn vijfhonderdeste doelpunt uit zijn mooie carrière.

Dat het twee keer een strafschop- doelpunt betrof, zal hem weinig deren. Voor de 71-voudige international is het al de achttiende topschutterstitel in zijn carrière. Zeven daarvan behaalde in in de Braziliaanse Campeonato Carioca, dat is er één meer dan voormalig recordhouder Zico. Daarnaast werd hij ook drie maal topschutter van de Nederlandse Eredivisie, met PSV, en veroverde hij diezelfde titel ook nog eens in de Primera Division, tijdens zijn doortocht in Barcelona.

Dat de 39-jarige Romario een palmares heeft om u tegen te zeggen hoeven we u niet meer te vertellen. In 626 officiële wedstrijden wist de Braziliaan maar liefst 500 maal het net te vinden. Sinds zijn internationaal debuut in 1987, tot zijn afscheid in 2005, kon Romario ook 56 doelpunten schenken aan het Braziliaanse vaderland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties