Kan Club nog eens stunten in Jan Breydel?

Thomas Dubois
| 0 reacties
Kan Club nog eens stunten in Jan Breydel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Ceulemans snakt naar de winterstop, en met hem heel Club Brugge. Nog drie wedstrijden zijn er te spelen in een tijdspanne van anderhalve week. Nu Club heel dicht genaderd is bij de top is puntenverlies in de volgende twee competitiewedstrijden uit den boze. De eerste en minst belangrijke wedstrijd van het drieluik staat woensdagavond op het programma. Op de slotspeeldag van de Champions League krijgt Club Bayern München op bezoek, regerend kampioen van Duitsland.
 
Hoewel de partij geen belang meer heeft, zal er niemand in en rond Club Brugge neen zeggen tegen deze partij. Spelen in de Champions League is niet iets om tegen op te zien. Een kolkend stadion met een ijzersterke twaalfde man, een serieuze winstpremie, de eer en de uitstraling ten opzichte van Europa. Veel aspecten die de motivatie voor deze wedstrijd doen oplaaien. Ceulemans verwoordt het dan ook perfect: "Kijk, in de Champions League hebben we ons doel bereikt. Momenteel hecht ik dan ook meer belang aan de nationale competitie. Toch is het de bedoeling onze supporters een onvergetelijke avond te bezorgen. De mensen moeten naar huis kunnen gaan en zeggen dat ze tevreden waren met wat ze hebben gezien.”
 
En Club maakt heus een kans, volgens Bayern-doelman Kahn wordt het een eitje. Maar de prestaties buitenshuis van Bayern dit seizoen in de Champions League zijn niet om over naar huis te schrijven. Het won in extremis in Wenen en verloor tegen Juventus. Bayern München en Juventus hebben evenveel punten. Bayern staat in pole-position voor de eerste plek omdat het een beter doelsaldo heeft. In de heenwedstrijd verloor Club nipt met 1-0, een foutje van Butina lag toen aan de basis van het enige doelpunt.
 
Bayern mist tal van spelers door blessure. Lucio, Sagnol en Scholl zijn geblesseerd. Ballack en Kahn geraken wel speelklaar. Felix Magath, de coach van München, wil alvast met twee doelpunten verschil komen winnen in Jan Breydel, dan zegt hij zijn we zo goed als zeker van groepswinst.
 
Door het belang van de wedstrijd tegen Genk zondag denkt Jan Ceulemans er sterk aan om enkele jongens te laten rusten. Leko blijft al zeker aan de kant, hij liep een lichte liesblessure op en Ceulemans wil geen risico’s nemen. Englebert neemt zijn plaats in. Wellicht krijgt ook Lange zijn kans. Het lijkt er sterk op dat “de Caje” zal opteren voor drie centrale verdedigers waardoor Clement een rij achteruit schuift. Wellicht krijgen ook Portillo, Vandennoite, Yulu-Matondo en Roelandts hun kans.
 
Club won dit weekend met 2-0 van Germinal Beerschot na een belabberde partij. De Duitsers speelden 0-0 gelijk tegen Stuttgart. Tegen Bayern München kan Club Brugge eervol de Champions League verlaten. Club kwalificeerde zich voor de Uefa-beker na twee winstpartijen tegen Rapid Wenen. Meer mag, maar moet niet. Ondanks al de kommer en kwel in het Belgisch voetbal een lichtpuntje in de duisternis. [AN]
 
De kern: Butina, Vermant, Clement, Verheyen, Englebert, Ishiaku, Balaban, Verbauwhede, Dufer, Spilar, Gvozdenovic, Lange, Portillo, Maertens, Roelandts, Vanaudenaerde, Vandelannoite, Yulu-Matondo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties