Kim Milton Nielsen neemt afscheid

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kim Milton Nielsen neemt afscheid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Deense topscheidsrechter Kim Milton Nielsen neemt vanavond afscheid als internationaal scheidsrechter. Hij heeft de leeftijdsgrens van 45 jaar bereikt. Trond Sollied zal getuige zijn van zijn afscheid, want Nielsen fluit de wedstrijd tussen Olympiakos Pireaus en Real Madrid.

Bij de Rode Duivels en bij Anderlecht zullen ze allicht opgelucht ademhalen. In de WK-kwalificatie-interland in en tegen Spanje sloot hij Eric Deflandre en Bart Goor uit. In de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Anderlecht van enkele jaren terug floot hij een strafschop voor een duwfout van Michal Zewlakow wat Anderlecht toen een verdiend gelijkspel kostte. En in deze Champions League-campagne kwam paarswit Nielsen opnieuw tegen. Op Anfield Road in de wedstrijd tegen Liverpool sloot hij Nenad Jestrovic uit nadat die naar Mohammed Sissoko 'Fuck you black' zou hebben geroepen.

Maar Kim Milton Nielsen was nog verantwoordelijk voor andere feiten. Zo was hij de scheidsrechter in de wedstrijd tussen Engeland en Argentinië op het WK'98 in Frankrijk. Toen sloot hij David Beckham uit na een natrap op Diego Simeone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties