Milan groepswinnaar na winst tegen Schalke

Dirk Pieters

Na PSV kon ook AC Milan zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Italianen wonnen de spannende wedstrijd tegen het Duitse Schalke 04 met 3-2.

Het eerste halfuur was zwak tot zeer zwak te noemen. Beide ploegen probeerden wel, maar een kans was er niet te zien. De eerste mogelijkheid was voor Altintop, maar zijn schot leverde geen doelpunt op. In de 42e minuut begon de wedstrijd pas echt. Andrea Pirlo zorgde met een schitterende vrije trap voor de openingstreffer. De Milanezen konden niet lang genieten van de voorsprong, want amper drie minuten later zorgde Poulsen met een kopbal voor de gelijkmaker.

In de tweede helft kon Schalke niet anders dan volledig in de aanval te trekken en dat bracht met zich mee dat de Italianen meer ruimte kregen. Vijf minuten na de pauze trok Shevchenko zich op gang en gaf de bal aan de Braziliaan Kaka, die beheerst binnenschoot. Nog geen tien minuten later ging Bordon zwaar in de fout, Shevchenko trapte eerst nog over de bal, maar Kaka deed dit niet en trapte Milan op 3-1. De Duitsers lieten zich niet doen en konden opnieuw de aansluitingstreffer maken. Lincoln trapte een afgeweken bal voorbij doelman Dida. Schalke bleef drukken, maar het zag er meer en meer naar uit dat de Duitsers genoegen moesten nemen met een derde plaats en een ticket voor de Uefa-beker. Beide ploegen kregen nog enkele kleine kansjes, maar 3-2 bleef de eindstand in San Siro.

Milan deed wat het moest doen in groep E en werd leider met elf punten uit zes wedstrijden. Bij Schalke hadden ze meer verwacht na de Champions League-loting, maar het moest PSV laten voorgaan.    [AN]