Reekshoofden WK 2006 zijn gekend

Luc Goderis
| 0 reacties
Reekshoofden WK 2006 zijn gekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze noorderburen zullen op het WK van volgend jaar in Duitsland geen reekshoofd zijn.  De acht landen die straks wel als reekshoofd de urne ingaan zijn gastland Duitsland, titelverdediger Brazilië, Argentinië, Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje en Mexico. Dat werd vanmiddag door Gerhard Mayer-Vorfelder bevestigd.

Volgens het Fifa-klassement heeft de regerende wereldkampioen Brazilië het grootste aantal punten (64).  Daarna volgen Engeland (51), Spanje (50), Duitsland (48), Mexico (47), Frankrijk (46), Argentinië (44) en Italië (44).  De Fifa berekende het klassement op basis van de resultaten van de laatste twee WK's en de Fifa-ranking van de laatste drie jaar.  Nederland is in die rangschikking slechts tiende.  

De Fifa stelde vijf potten samen voor de loting van de WK-eindronde.  Servië-Montenegro werd in een aparte pot geplaatst om te vermijden dat meer dan twee Europese teams in eenzelfde groep kunnen uitkomen.   De reden dat de Servo-Montenegrijnen in de "speciale pot" terechtkwamen is omdat hun land het kleinste aantal punten heeft in de rangschikking die werd opgesteld om de reekshoofden aan te duiden.  

De Fifa gaf ook aan dat  "om economische redenen en omwille van de capaciteit van de stadions" Duitsland sowieso in groep A zal ingedeeld worden en Brazilië in groep F.  De loting voor het WK vindt vrijdagavond in Leipzig plaats. [AN]

Samenstelling potten voor loting WK-eindronde:
Pot 1 :
Duitsland, Engeland, Argentinië, Brazilië, Spanje, Frankrijk, Italië, Mexico.  
Pot 2 :
Australië, Angola, Ivoorkust, Ecuador, Ghana, Paraguay,  Togo, Tunesië.  
Pot 3 :
Kroatië, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechië, Zweden, Zwitserland, Oekraïne.  
Speciale pot :
Servië-Montenegro.  
Pot 4 :
Saoedi-Arabië, Zuid-Korea, Costa Rica, Verenigde Staten, Iran, Japan, Trinidad & Tobago.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties