Financiële problemen in Turnhout

Steven Bologne
| 0 reacties
Financiële problemen in Turnhout
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser KV Turnhout kampt met financiële problemen. De geruchten deden al geruime tijd de ronde in het Stadspark, voorzitter Horsten lichtte in een persmededeling de problemen toe. Indien de problemen niet opgelost geraken dreigt de toekomst van de derdeklasser in gevaar te komen.

Rechtstreekse aanleiding van de problemen is het nieuwe multifunctionele stadion dat nog geen jaar geleden in gebruik is genomen. Het kostenplaatje van het nieuwe stadion bedroeg ruim 1.520.000 euro (excl. BTW). KV Turnhout diende uiteindelijk ruim 250.000 euro meer te betalen dan oorspronkelijk was begroot. En die financiële meerkost hangt als een hakbijl boven de club.
 
Na het verdwijnen van FC Turnhout is er door nieuwe bewindsvoerders hard gewerkt om de schulden op te vullen, en de club terug gezond te krijgen. KV Turnhout hield de laatste jaren het hoofd stevig boven water tot het haar stadion moest inruilen voor een splinternieuw complex in het Stadspark. De kostprijs liep hoger op dan aanvankelijk gepland, de voorbije zeven maanden werd ijverig maar tevergeefs gezocht naar de nodige financiën. Indien binnen de twee maanden geen oplossing wordt gevonden dreigt de ondergang van de club.

Ook de spelerslonen lopen een achterstand op maar die kan snel weggewerkt worden aangezien de club nu vijf keer achter elkaar thuis speelt. KV Turnhout gaat moeilijke tijden tegemoet, geen kat die er in Turnhout aan denkt dat de club hiervan ten onder zal gaan. De club rekent stilletjes op de steun van de stad, om de hypotheekwaarborg te verhogen, en nodigde daarom alvast de voltallige gemeenteraad uit om een wedstrijd bij te wonen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties