Derdeklasser zorgt voor verrassing in Duitse beker

Jimmy Wouters

Amateurclub St. Pauli heeft woensdagavond voor dé verrassing gezorgd in het Duitse bekertoernooi. In eigen huis versloegen de bruin-witten topclub Hertha BSC in een spektakelrijke wedstrijd met 4-3.

Na 40 minuten stond Hertha, nummer vijf in de Bundesliga, al met één been in de kwartfinales van de DFB-beker. De ploeg kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong door treffers van Marko Pantelic en Gilberto. Ondanks die 2-0 achterstand lag St. Pauli niet echt onder. De thuisploeg kwam vlak voor rust op 1-2 door een treffer van Mazingu-Dinzey

In de tweede periode was St. Pauli duidelijk de betere en had Hertha Berlijn het erg moeilijk. St. Pauli kwam vlak voor het einde van de wedstrijd dan toch verdiend op gelijke hoogte dankzij Lutz. In de eerste verlenging bracht niemand anders dan Marcelinho Hertha terug op voorsprong. Lang konden de hoofdstedelingen van hun voorsprong niet genieten, want met treffers van Lechner en Palikuca werd het wonder toch nog tot stand gebracht.

Bayern München - Hamburg 1-0

Ook Bayern München had voor 66.000 fans een verlengingen nodig om Hamburger op de knieën te krijgen. Het was Hargreaves die de enige treffer van de avond voor zijn rekening nam en zo zijn ploeg een ronde verder bracht.  [AN]