Fiorentina lost de rol

Maarten Vandenabeele

In de 1e wedstrijd van de Serie A na de winterstop hebben Reggina en Fiorentina 1-1 gelijkgespeeld. Vooral voor de bezoekers een streep door de rekening, want de Viola kunnen Juve, Inter en Milan verder zien weglopen.

De thuisploeg was niet onder de indruk van de seizoensrevelatie en trok onmiddellijk ten aanval. Tegenaanvallen werden direct in de kiem gesmoord. Na 12 minuten viel dan ook niet geheel onverwacht het 1e doelpunt: Viagiani verlengde een hoekschop met het hoofd en verdediger Lucarelli kon van dichtbij scoren, 1-0.

De vreugde bij de thuisploeg was zo groot dat de taken wat verwaarloosd werden en nog geen minuut later stond het alweer gelijk: Toni, dit keer in de rol van aangever, kopte de bal tot bij Jorgensen. De Deen kopte op zijn beurt de bal in doel, links van een verslagen Pavarini.

De Amaranti waren weer bij de les en de beste kansen waren opnieuw voor hen. Frey hield zijn doel echter schoon.

Na de rust probeerde Fiorentina het laken naar zich toe te trekken maar Reggina liet niet betijen: de thuisploeg herstelde vlug het evenwicht en werd weer baas. Amoruso miste onbegrijpelijk, alleen voor Frey. Fiorentina kon er enkel wat ongevaarlijke afstandsschoten van de ingevallen Bojinov tegenover stellen.

Voor Reggina is elk punt meegenomen in de strijd om het behoud, Fiorentina doet met de puntendeling een slechte zaak.