Analyse Barça loopt verder uit

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça loopt verder uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona heeft alweer gewonnen.  De Catalanen profiteren daardoor optimaal van het puntenverlies van eerste achtervolger Osasuna, dat verloor van Valencia.  Real Madrid haalde het dankzij onder meer drie treffers van Zidane vrije eenvoudig van Sevilla.  In de kelder van het klassement was er winst voor Alavés, Betis en Cádiz.
 
Tegen degradatiekandidaat Athletic Bilbao kwam Barcelona op eigen veld verrassend op achterstand.  De bezoekers uit het Baskenland speelden een sterke eerste helft en openden al na een kwartier de score via Llorente.  Kort voor de rust maakte Ronaldinho gelijk en even na de pauze zorgde Messi voor de 2-1.  Barcelona deed weinig moeite om verder uit te lopen en stelde zich tevreden met een nipte overwinning. 
 
In Valencia stond de topper tussen het nummer twee en drie uit het klassement op het programma.  In een aangename eerste helft zorgde Regueiro met een knappe treffer voor de 1-0 ruststand.  Vlak na de rust maakte David Villa er 2-0 van.  Osasuna slaagde er niet meer in te reageren, zodat Valencia zich steeds meer opwerpt als de grootste titelconcurrent van Barcelona.  Het verschil tussen beide teams bedraagt intussen wel 10 punten. 
 
Real Madrid lijkt stilaan het goede spoor gevonden te hebben.  Onder impuls van Guti, in de rol van aangever, en Zidane, in de rol van afwerker, nam Real de maat van Sevilla.  Het werd 4-2 voor de hoofdstedelingen, die opklimmen naar de vierde stek.  Guti werpt zich steeds meer op als leider van het nieuwe Real Madrid en leverde nog maar eens een schitterende prestatie.  Sevilla blijft ondanks deze nederlaag meedraaien in de subtop.
 
Villarreal ging verrassend onderuit op het veld van Racing Santander.  In een wedstrijd die gekruid werd door drie rode kaarten, toonde Villarreal bijzonder weinig op offensief vlak.  Racing Santander zet zijn goede reeks met een zuinige 1-0 zege voort.  Matabuena zorgde in het midden van de eerste helft voor het enige doelpunt van de partij.  Racing klimt dankzij deze zege op naar de brede middenmoot en gunt zichzelf dus opnieuw wat meer ademruimte. 
 
Deportivo leek bezig aan een schitterende reeks, maar moest op eigen veld bijzonder verrassend het onderspit delven tegen Alavés.  De trainerswissel lijkt onmiddellijk resultaat te hebben voor nieuwkomer Alavés.  De degradatiekandidaat haalde het met 0-2 in La Coruña.  Doelpuntenmakers waren Aloisi en Bodipo.  Veel schiet Alavés niet op met deze zege, de Basken blijven op de laatste plek hangen.  Deportivo zakt weg naar de vijfde plek. 
 
Celta en Getafe, de revelaties van het begin van het seizoen, deelden in Madrid de punten.  Getafe blijft het moeilijk hebben om de weg naar de netten te vinden.  Het team van Schuster was tegen Celta de betere ploeg, maar toonde zich niet trefzeker genoeg en moest uiteindelijk tevreden zijn met een 1-1 eindstand.  Celta behoudt uitzicht op de Europese plaatsen, terwijl Getafe weggezakt is naar de grijze middenmoot. 
 
Cádiz blijft het goed doen tijdens het nieuwe jaar.  De kustploeg haalde het nu ook van provinciegenoot Málaga.  Het werd 0-2 voor de promovendus.  Medina maakte beide doelpunten, waarvan één met de hand.  Málaga zakt, mede door heel wat blessureleed, steeds verder weg en ziet het degradatiespook opdoemen.  Cádiz hoopt dan weer begonnen te zijn aan een klim naar de middenmoot. 
 
Ook voor Betis is 2006 goed begonnen.  De verdiblancos haalden het verdiend met het kleinste verschil van een zwak Atlético.  Bij de Madrilenen speelde Perea een hoofdrol in de negatieve zin.  De verdediger lag aan de basis van het tegendoelpunt van Capi.  De trainerswissel lijkt voorlopig dus niet veel effect te hebben gehad bij Atlético. De Madrilenen zakken weg naar de degradatiezone, waar ook Betis nog steeds in vertoeft. 
 
Espanyol speelde meer dan een helft met tien man tegen Real Sociedad, maar haalde wel een verrassende overwinning.  De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, tot Tamudo er in de slotminuut anders over besliste.  Espanyol en Real Sociedad staan nu op een gedeelde twaalfde plek. 
 
Real Zaragoza lijkt helemaal gelanceerd.  Op eigen veld won het met 3-1 van Mallorca.  In drie beslissende minuten maakten Oscar Gonzalez en Diego Milito er 2-0 van.  In het slotkwartier scoorden beide teams nog één keer.  Real Zaragoza rukt op naar de subtop, terwijl Mallorca terugzakt naar een degradatieplaats.         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties