Hirayama vindt zichzelf goed voor het WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hirayama vindt zichzelf goed voor het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zegt de naam Sota Hirayama u iets? U zal op deze vraag enkel 'ja' antwoorden als u de Nederlandse competitie op de voet volgt. Hirayama is de topschutter van Eredivisieclub Heracles Almelo. De Japanner is er ondertussen zelfs uitgegroeid tot de collectieve troetelbeer. Maar op het eerste gezicht lijkt hij op een tiener uit Japan die neergelaten is in een verre, vreemde wereld.

Hirayama is een fenomeen in ontwikkeling. Heracles-voorzitter Jan Smit was bij de eerste ontmoeting meteen onder de indruk van de aanvaller. Volgens Smit had Hirayama een zelfverzekerde en karaktervolle blik. Kortom, hij gaf de indruk een man te zijn waarmee je naar de oorlog kunt.

Zelf heeft Hirayama grootse plannen. Zo wil hij ooit voor FC Barcelona spelen. Naar eigen zeggen staat die droom nog steeds overeind. Hij beseft echter dat hij als Japanner niet meteen naar de top kunt zoals een Braziliaan dat wel kan. 

Hirayama moet hopen dat ook de Japanse bondscoach Zico bevestigend kan antwoorden op de vraag die dit artikel inleidde. Hij vindt zichzelf goed genoeg voor het WK en hij vindt dat leeftijd geen rol mag spelen in de selectie. Hirayama is 21 jaar.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties