Ook Sociedad gooit trainer buiten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook Sociedad gooit trainer buiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Sociedad heeft net als Malaga vandaag zijn coach ontslagen. José Mari Amorrortu is niet langer trainer meer in San Sebastian. Hij is het slachtoffer van de slechte resultaten van de Baskische club die in de Primera Division momenteel op de vijftiende plaats kampeert.

De club uit het Anoëta Stadion is momenteel bezig aan een erg matige reeks. In de laatste vier duels haalde de club slechts één punt en in de voorbije twaalf wedstrijden kon Real Sociedad slechts één keer winnen, acht wedstrijden werden daarvan verloren. Sociedad heeft ook het meeste aantal tegentreffers achter zijn naam: 42.

Door de magere resultaten is Real Sociedad afgegleden naar de onderste regionen van de Primera Division. De kloof met CD Alavés, de eerste ploeg die momenteel op een virtuele degradatieplaats staat, bedraagt maar vier punten meer. Gisteren verloor Sociedad nog met 3-1 van de ploeg uit Vitoria.

Amorrortu was al sinds 2004 aan de slag bij Real Sociedad dat hem destijds aanstelde na het ontslag van de succesvolle Franse coach Raynald Denoueix. Vorig seizoen behaalde Sociedad een veertiende plaats. 

Eerder maakte Real Sociedad wel al bekend dat het twee nieuwelingen heeft aangetrokken. Het gaat om de Chileen Mark Gonzalez die overkomt van Liverpool en de Colombiaan John Viafara die verhuist van Portsmouth.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties