De tweede periodetitel en degradatie in tweede

Bart Hermans
| 0 reacties
De tweede periodetitel en degradatie in tweede
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede periodetitel in tweede klasse zal naar Hamme of Geel gaan. Beide ploegen waren niet zo sterk aan de competitie begonnen maar komen nu op toerental. Van Verbroedering Geel werd verwacht dat ze zouden meestrijden voor de titel. Die droom is voorbij want na 21 speeldagen staan ze nog 12 punten achter op leider Bergen. Voor Hamme lijkt het wel een sprookje, bij winst thuis tegen Dessel winnen de Oost-Vlamingen de tweede periode. Hamme staat op het moment ook nog maar acht punten achter Bergen en is zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel. Als ze gelijk spelen hangen ze van het resultaat van Geel tegen Leuven af . Geel mag dan niet winnen. De Eerste periodekampioen was KVSK United.
 
Onderaan het klassement is het zo mogelijk nog ingewikkelder. Tussen plaats 11 (Ronse) en plaats 17 ( Virton) is er maar een verschil van zes punten. De twee laatsten in het klassement degraderen terwijl de derdelaatste eindronde moet spelen met de derdeklassers.
Volgende ploegen staan tussen Ronse en Virton : Union, Antwerp, KBHZ, Tubize en KV Mechelen. Ook is het afwachten gezien de financiƫle situatie van KBHZ wat er met die ploeg gaat gebeuren. Het beloven nog spannende maanden te worden voor vele ploegen in tweede nationale. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties