Ook de Grieken overwegen gokonderzoek

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ook de Grieken overwegen gokonderzoek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws over de gokaffaire is ook in het buitenland niet in dovemansoren gevallen en omdat de naam van de Griekse tweedeklasser Ethnikos Asteras is gevallen, gaan ook de Grieken de zaak onderzoeken.

VRT-journalist Chris Van den Abeele had al gezegd dat een soortgelijk systeem als bij La Louvière op poten werd gezet bij Ethnikos. Daar is ex-Charleroi-hulptrainer Khalid Karama trainer en zouden ex-La Louvière-spelers Rafik Djebbour en Yannick Vervalle aan de slag zijn. Beiden zouden er aangebracht zijn door Pietro Allatta, de man om wie het allemaal draait. Die gegevens zijn wel niet meer up to date.

Zo is Djebbour al na anderhalve maand getransfereerd naar Atromitos. Karama reageerde nogal furieus op het nieuws uit België: "Wat bezielt die Van den Abeele om dat allemaal te zeggen. Noch Vervalle of Djebbour of Patrick Zoundi van Lokeren of Demba van Aalst zijn hier via een manager gekomen. Ik ben ze zelf gaan halen. Allatta en Zheyun Ye ken ik niet. Mij zal je niet horen zeggen dat er nergens corruptie is, maar mijn droom is om in België trainer te worden. Ik werk hier voor mijn gezin en dat zet ik niet op het spel."

Het Griekse gerecht overweegt nu wel om samen met de FIFA een onderzoek te starten op basis van de berichten die uit België zijn overgewaaid. Overigens doet Ethnikos het goed want het staat vijfde in de Griekse tweede klasse. En behalve een 4-0-overwinning tegen Ergotelis Chania won of verloor het team van Karama nooit met meer dan twee doelpunten verschil. Op het eerste gezicht lijkt er dus niets vreemds, maar in Griekenland weet je natuurlijk nooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties