Interview Voetbalkrant sprak met Wesley Geuens

Dirk Pieters
| 0 reacties
Voetbalkrant sprak met Wesley Geuens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com sprak woensdagavond met middenvelder Wesley Geuens van eersteprovencialer Nieuwmoer. Dit weekend maakte de 22-jarige Geuens nog het tweede doelpunt in de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Lille.

Ben je tevreden met wat Nieuwmoer getoond heeft tot nu toe?
 
"Ik kan niet echt tevreden zijn met wat Nieuwmoer heeft laten zien voor de winterstop, maar ik denk dat we ons aan het herpakken zijn. We hebben een enorm sterk geheel, met zowel op als naast het veld een hechte groep.  Voor de winterstop hadden we altijd iets, nooit stonden we alle elf even fris op de het veld.  Na de winterstop staat er een heel andere ploeg, en wil iedereen voor elkaar knokken. Momenteel is er niemand in club die denkt aan de degradatie. Momenteel staan we op een dertiende plaats, maar tegen het einde van het seizoen hopen we nog iets hoger te staan." 

En met je eigen prestaties?
"Ik zou liegen als ik zeg dat ik tevreden ben. Sinds februari vorig jaar sukkel ik met mijn knie, daardoor heb ik me moeten laten opereren in juni. Toen ik dacht dat ik er vanaf was, sloeg het noodlot opnieuw toe en werd dezelfde knie weer geraakt, weer een maand aan de kant.  Sinds begin december 2005, tegen Witgoor, ben ik echter helemaal hersteld en ik voel me met de week groeien. Ik weet dat ik zowel tegenover de spelers als het bestuur verplicht ben me nog te laten zien en dat zal ook gebeuren. Maar ik ben op goede weg en als ik de komende tien wedstrijden geen tegenslagen ken zal men de echte Wesley nog wel zien. Hopelijk kan ik dat vieren met het behoud in eerste provenciale, want Nieuwmoer is te goed voor in tweede te gaan spelen."

Je hebt al bij heel wat clubs gespeeld, nooit geen spijt gehad van een vertrek ? 
"Tot hiertoe heb ik nooit echt spijt gehad omdat ik me altijd sportief heb verbeterd, maar natuurlijk moet je je elk seizoen weer aanpassen aan een nieuwe club en nieuwe spelers en dat speelt niet altijd in mijn voordeel. Maar bij geen enkele club moest ik vertrekken of ben ik met ruzie vertrokken, dus dat is natuurlijk wel aangenaam, want overal kan ik met opgeheven hoofd binnenkomen. Het vertrek bij sommige ploegen deed natuurlijk wel pijn. Ik speelde lang bij Berendrecht en vierde daar mee de promotie naar derde, dan doet een vertrek je altijd wel iets. "

Wie is de beste speler of trainer waar je ooit mee samenspeelde?
"Daar kan ik geen namen opplakken. Ik heb met tal van goede spelers en trainers samengewerkt. Van iedereen steek je wel iets op. Dus daar kan en wil ik me echt niet over uitspreken. Het zou niet fair zijn tegenover mensen die er alles aan gedaan hebben om het me zo aangenaam mogelijk te maken." 

Wat mogen we nog van jou en van Nieuwmoer verwachten dit jaar ? 
"Ik hoop dat ik nog veel kan laten zien, wat dat is er tot hiertoe nog niet echt uitgekomen. Maar ik voel me beter en beter en dat uit zich ook in resultaten. Tegen Lille speelde ik eindelijk nog eens een goede wedstrijd en ik hoop die lijn te kunnen doortrekken.  Ik kan eindelijk zeggen dat ik iets bijbreng aan de groep en ik hoop dat dat zich de rest van het seizoen verder zet. Wat je nog van Nieuwmoer kan verwachten, ik wil niet te vroeg victorie kraaien maar ik denk dat we goed genoeg zijn om ons te redden en dat is dus ook ons enige streefdoel. Als we dat realiseren, zal er al een groot feest plaatsvinden en al wat daarbij komt is gewoon meegenomen voor de club."

Wie speelt er dit jaar kampioen ?
"In eerste provenciale zijn er nooit uitgesproken winnaars en dat is dit jaar niet anders. Maar als ik er een paar ploegen moet uitkiezen, zijn het Witgoor en Lille. Omdat die een constante lijn kunnen leggen in hun prestatie. Hoewel ik Wuustwezel zeker niet wil afschrijven als gevaarlijke outsider. Duffel daarenten heeft me nooit kunnen overtuigen, dat is puur krachtvoetbal en daar houdt het op."

Mocht je droom ooit uitkomen. Voor welke club in België zou je willen spelen ? 
"Als ik mijn hart zou volgen zou ik kiezen voor Antwerp, maar het is natuurlijk niet meer de Great Old van vroeger. In eerste klasse zou ik gaan voor Racing Genk. Wie weet zit het er ooit in. Ik kreeg vroeger al enkele aanbiedingen om hogerop te gaan, maar dat was veel te vroeg. We zien wel wat er gaat gebeuren."

Op welke positie speel je het liefst, en het best? 
"Mijn voorkeurspositie is in het middenveld. Bij de jeugdploegen speelde ik altijd in de aanval en dat lag me wel, maar als ik echt moet kiezen ga ik voor het middenveld. Ik denk dat ik daar ook het beste tot mijn recht kom. Duels, voetballen en af en toe scoren van op afstand lukt me het best. Ik ben vrij groot (1m99, red.) en kan best m'n mannetje staan in het middenveld. Ook dit weekend tegen Lille lukte het me weer om vanop afstand te scoren. Meer moet het niet zijn voor een voetballer."

Bedankt Wesley. [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties