Levensbelangrijke overwinning voor Sparta

De 3-2 overwinning van Sparta Rotterdam tegen RKC Waalwijk was bijzonder zwaar bevochten, maar wel broodnodig. Door die zege klimmen de Kasteelheren naar plaats veertien waardoor rechtstreeks lijfsbehoud in het vizier blijft.

Tijdens de eerste periode waren beide ploegen mekaar waard. Het spel ging aardig op en neer, met wat kansjes over en weer. Zo waren Cvetkov en Emnes langs Spartaanse zijde en Lurling en Berger voor RKC dicht bij een treffer. Vlak voor rust viel er dan toch een doelpunt te noteren. Zo devieerde een vrije trap van Hans van de Haar via de muur voorbij doelman René Ponk.

In de tweede helft kwam Sparta op het uur met een gelukje langszij. Scheidsrechter René Temmink zag in de tuimeling van Van den Bergh een strafschop. Oost nam vervolgens het cadeautje in dank aan. Toch kwam RKC even later voor de tweede keer op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Olfers

Sparta zette vervolgens alles op alles. De aanvalslust rendeerde, want Oost, nu na een terecht gefloten penalty, en Cvetkov zetten het Kasteel alsnog in vuur en vlam.  [AN]