Licentie Beveren is in gevaar

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Licentie Beveren is in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Beveren wacht zaterdag een bijzonder zware zitting voor de Licentiecommissie. Die eist namelijk een bankgarantie van 1,2 miljoen euro van de Wase club. Dat bedrag zou de club nog schuldig zijn aan ASEC Abidjan. Beveren heeft dat geld (nog) niet. De club zal nu pleiten dat de eis voor de bankgarantie onterecht is.

Beveren werd een tijd geleden door de internationale sportrechtbank veroordeeld tot het betalen van 900.000 euro aan het Ivoriaanse ASEC Abidjan. Dat bedrag is afkomstig van de transfers van enkele Ivorianen. Vermits Beveren dat bedrag toch zal moeten betalen, eist de licentiecommissie alvast een onvoorwaardelijke bankgarantie van 1,2 miljoen euro. 

De club heeft dat geld nu niet, maar maakt zich sterk dat er op tijd de nodige fondsen gevonden zullen worden. De club moet immers voor vrijdagmiddag 12u00 de garantie aan de bond overmaken.  

"Het geld zal er vrijdag zijn, daar steek ik mijn hoofd voor in 't vuur", verzekert bestuurslid Raoul De Waele. "En zonder dat we extra investeerders aantrekken." Wellicht ontvangt Beveren straks vervroegd geld van Arsenal voor de transfer van Emmanuel Eboué. Diens transfersom wordt immers normaal gezien in schijven betaald. [TH]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties