SønderjyskE heeft vierde zege binnen

viki meeuwis
SønderjyskE heeft vierde zege  binnen

Vanavond stond alweer de 27e speeldag in de Deense competitie op het programma. Geen echte uitschieters maar toch een wat verrassend zwak resultaat van landskampioen Brøndby tegen de rode lantaarn AGF. De laatste in het klassement deden het goed, want ook die andere degradatieploeg, SønderjyskE, behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen.

AGF – Brøndby: 0-1

Brøndby won vanavond wel van de tweede laatste in het klassement maar dat was niet zo vanzelfsprekend. De bezoekers zetten meteen druk op AGF en al na tien minuten kwam de eerste kans. Jonas Kamper kreeg de bal te pakken en schoot recht op doel maar daar stond keeper Steffen Rasmussen klaar. AGF moest het vooral van de counter hebben, zowel Peter Graulund als Peter Foldgast kregen een goede kans maar slaagden er niet in om er een doelpunt uit te puren. Het was Brøndby dat in de 23e minuut op voorsprong kwam na een pass van Christensen op Ericsson die volledig vrijstond.
Na de pauze bleef Brøndby de druk hoog houden. Tien minuten ver in de tweede helft kregen we twee grote kansen voor de bezoekers, de eerste poging eindigde op de dwarslat en bij de tweede schoot Jonas Kamper de bal hoog over het doel. AGF vond nieuwe moed en kwam beter in de wedstrijd. Tegelijkertijd leek het of de verdediging van Brøndby veel onzekerder was dan in de eerste helft. Verschillende keren werden situaties door geklungel veel gevaarlijker dan ze eigenlijk waren. Tegen het einde van de wedstrijd werd die onzekerheid alleen maar groter en kreeg AGF verschillende kansen maar kon deze niet benutten. Desondanks een puike prestatie houdt AGF hier niets aan over en blijft vanonder in het klassement hangen.

FC Midtjylland – FC Kopenhagen: 1-3

FC Kopenhagen was duidelijk te sterk voor FC Midtjylland vanavond. FC Midtjylland begon nochtans het beste aan de wedstrijd. Na 26 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Dennis Sørensen vanop links met een lob, die bij David Nielsen terecht kwam. Die knalde de bal zonder moeite in het doel. Na dit doelpunt werd Kopenhagen wakker maar toch konden ze de situatie niet in hun voordeel ombuigen. Ze kwamen verschillende keren in de zestien meter van Midtjylland en nog konden ze geen echte kansen versieren.
Een totaal ander spelbeeld na de rust. Het laat zich raden wat trainer Ståle Solbakken tijdens de pauze tegen zijn team heeft gezegd maar effectief was het wel. FC Kopenhagen zette meteen de pres erop. Dat wierp na amper een kwartier al zijn vruchten af. Marcus Allbäck kreeg de bal te pakken. Enkele spelers van Midtjylland hadden hands gezien en terwijl zij daarvoor protesteerden, schoot Allbäck de bal via twee pogingen in doel. Een minuut later beging de keeper van de thuisploeg, Anders Rasmussen, een fout op Alvaro Santos in het strafschopgebied. Een strafschop dus die Santos zelf in doel werkte, 1-2 voor de bezoekers. Alsof dat nog niet genoeg was moest de thuisploeg nog met 10 man verder na uitwijzing van Kristian Bak Nielsen voor een fout op Michael Silberbauer. Alvaro Santos greep een fout van verdediger Traoré aan om de 1-3 binnen te werken.

Esbjerg – FC Nordsjælland : 4-0

FC Nordsjælland ging onverrichter zake terug naar huis met een 4-0 afstraffing als aandenken. De eerste goal viel net voor het half uur via Niki Zimling na een counter. Jukka Santala en Simon Richter probeerden voor de bezoekers een doelpunt te versieren maar Jan Hoffmann versperde hen de weg naar zijn doel. Na de pauze bleek dat de bezoekers ondanks enkele kansen, veel te weinig efficiënt speelden terwijl Esbjerg geen problemen kenden met kansen af te dwingen en die ten volle te benutten. Man van de match was de Zweed Njugo Demba-Nyrén die maar liefst drie doelpunten maakte in de tweede helft. Esbjerg was de betere ploeg en ging verdiend met de drie punten aan de haal.

OB – AC Horsens: 3-0

OB had overwegend het meeste greep op het spel terwijl Horsens een eerder matte indruk naliet. De eerste helft eindige met een brilscore. Pas na de rust vielen de doelpunten. OB stuurde de tweede helft en in de 78e minuut zette Esben Hansen de 1-0 op het bord. Toen brak het spel pas los. Twee minuten later kwam José Junior helemaal alleen tegenover keeper Søren Jochumsen en die strijd won de Braziliaan, 2-0 voor OB. Even voor het einde van de wedstrijd lukte het Chris Sørensen om de score op 3-0 te brengen.

AaB – Viborg: 1-1

Tegen de verwachtingen in maakte AaB vanavond een solide indruk. Vooral Augustinussen, Würtz en Lindström vielen daarbij op. Met een kwartier gespeeld diende de eerste kans zich aan. Augustinussen kreeg de bal op de voet maar schoot te hard en de bal ging hoog over doel. Viborg kwam pas beter in het spel tegen het einde van de eerste helft en versierde enkele kleine kansen zonder er echt gebruik van te maken. Augustinussen slaagde erin om in de toegevoegde tijd alsnog de 1-0 op het bord te zetten.
Na de pauze kwam Viborg beter voor de dag, vooral nadat Thomas Frandsen het veld op kwam. Met twintig minuten gespeeld stond het ineens 1-1 nadat de bal via de AaB verdediging bij Steffen Højer terecht kwam. Die aarzelde niet en schoot de bal knalhard in het doel van Jimmy Nielsen, de gelijkmaker was een feit. Een daar bleef het bij. AaB behaalt zo de eerste thuiszege na de winterstop.

SønderjyskE – Silkeborg: 2-0

In het Harderslev stadion behaalde rode lantaarn SønderjyskE de vierde zege van het seizoen. Silkeborg werd met een 2-0 stand naar huis gestuurd. De thuisploeg ging al na vijf minuten aan de leiding toen Peter Sand (broer van Ebbe Sand) de bal in de rebound op de voet kreeg en voorbij de Silkeborg keeper plaatste. Elf minuten later werd het 2-0 via een kopbal van Simon A. Pedersen. Ook nu weer lag keeper David Preece aan de basis van de goal, een slechte uitworp hielp de thuisploeg aan de zege. [TH]