Leiders ontmoeten buren

Eddy Leysen
| 0 reacties
Leiders ontmoeten buren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Bevordering C is op drie speeldagen van het einde nog niets beslist, zowel in de titelstrijd als in het gevecht om het behoud is nog alles mogelijk. Olen en Millen kunnen zondag de genadeslag krijgen en naar provinciale terugkeren, al is het ook de vraag of Meerhout en Lyra hun leidersplaats kunnen behouden.

Meerhout opent de op twee na laatste speeldag en moet daarvoor net de provinciegrens over naar Thes, de fusieploeg uit Tessenderlo. De Limburgse nieuwkomers kwamen er na een mislukte start na de jaarwisseling bovenop en zijn reeds enkele weken zeker van het behoud. Een andere ploeg die al enkele weken niets te winnen of te verliezen heeft is Heist. Zij spelen zondag gastheer voor Lyra, dat samen met Meerhout de leiding deelt en ook de eerste periode op zak heeft. 

In het Limburgse onderonsje tussen Veldwezelt en Patro Maasmechelen zijn de belangen nog groter. De thuisploeg moet winnen om voeling met de leiders te behouden, de bezoekers van Patro kunnen een grote stap richting behoud zetten. Berkenbos, de vierde in de stand neemt het op tegen het bijna veroordeelde Millen. Net als Millen kan ook enkel Olen door een mirakel gered worden. Maar de fabrieksploeg ontvangt zondag Hoogstraten die ook voluit voor de overwinning zullen moeten gaan om zich alsnog te redden. In een ander Kempisch onderonsje tussen Zwarte Leeuw en Lichtaart staat er vooral voor de bezoekers heel wat op het spel. Sinds kort wordt Lichtaart geleid door twee ex-Leeuwen, die nog op het veld staan bij het in nood verkerende Lichtaart. Kunnen de gebroeders Guy en Paul Franken rekenen op een vriendendienst ?

Daarnaast is er ook nog Aarschot dat de moeilijke verplaatsing naar Mol-Wezel maakt. De Hagelanders hebben nood aan een overwinning, want ondanks een sterke reeks spelen zij nog om hun stek in bevordering te vrijwaren. De Molse fusieploeg maakt zich al stilaan op voor de eindronde, vermits zij de tweede periode op zak hebben. In de wedstrijd tussen Bree en Spouwen-Mopertingen kunnen beide ploegen ontspannen spelen, vermits er niet zo veel meer op het spel staat. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties