Ook Besiktas naar bekerfinale

Emre Karayavuz

Besiktas heeft in navolging van Fenerbahçe de eindstrijd van het Turkse bekertoernooi weten te bereiken. In de return versloeg de formatie van Jean Tigana in het eigen Inönü Stadion Gaziantepspor met 2-0. De heenwedstrijd was met een 1-3 overwinning ook al een prooi voor Kara Kartallar.

Vlak voor rust was het Gökhan Gülec die Besiktas op voorsprong zette (45ste minuut). Een onmogelijke opgave was het gevolg voor Gaziantepspor en moest de club drie keer zien te scoren om op gelijke hoogte met de opponent uit Istanbul. Deze hoop werd door Besiktas-aanvaller Bobo de grond ingeboord; de Braziliaan tekende voor de 2-0 in de 63ste minuut.

In het verleden wist Besiktas vijf keer beslag te leggen op de Fortis Türkiye Kupasý. Fenerbahçe kwam tot vier eindzeges in de bekerstrijd.