Zürich pakt in slotseconden titel bij concurrent Basel

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zürich pakt in slotseconden titel bij concurrent Basel
Foto: © SC

Wie dacht dat het Belgische kampioenschap spannend was, moest dit weekend maar eens in Zwitserland gaan kijken. Daar kende de titelstrijd een nooit gezien einde. FC Zürich pakte in de slotseconden op het veld van aartsrivaal én concurrent de titel mee. Een drama van jewelste.

FC Basel en FC Zürich stonden op de slotspeeldag van de competitie oog in oog met elkaar. De Zwitserse kalendercommissie had het niet spannender kunnen maken, want beide ploegen maakten op de slotspeeldag als enigen nog kans op de titel. Met andere woorden: Basel en Zürich zouden in een rechtstreeks duel uitmaken wie de titel zou pakken. Basel wist dat het genoeg zou hebben aan een gelijkspel, maar leed uiteindelijk een dramatische nederlaag.

90 minuten lang stond het 1-1, voldoende voor Basel om de titel te vieren. Maar dan, in de absolute slotseconden, gebeurde het: Felipescu legde de 1-2 tegen de netten. Meteen daarna floot de scheidsrechter af, de titel was voor FC Zürich.

Een drama van jewelste, dat ook ontaarde in een jammerlijk robbertje vechten. Een hoop Baselse fans bestormden het veld en jaagden de spelers van de thuis- én uitploeg de catacomben in. Ook naast het stadion waren er serieuze rellen, waarbij enkele passerende auto's omgegooid werden door enkele woedende fans. Pas diep in de nacht kon de politie de rellen bedaren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties