AC Milan mag Europa in

AC Milan mag Europa in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond UEFA heeft op woensdagnamiddag beslist dat AC Milan op 8 augustus mag starten aan zijn Europees avontuur. De Uefa heeft het voorstel van de Italiaanse voetbalbond om de Milanese ploeg te laten deelnemen een week in beraad genomen, maar het uiteindelijk toch goedgekeurd. AC Milan moet volgende week in de Champions League aan de bak tegen Rode Ster Belgrado.

De Uefa stelde in een verklaring dat men niet anders kon dan AC Milan toe te laten omdat er in de regelgeving niet genoeg legale basis is om de club te weigeren. De Europese Voetbalbond benadrukte dat de toestemming is gegeven omwille van te weinig regelgeving in deze zaak, maar dat het dat niet doet met de volledige overtuiging. De Uefa deelde eveneens Milan mee dat deze regels omtrent deze zaak zullen aangepast worden.
 
De Uefa verklaarde tevens dat het zeer bezorgd is dat Milan de indruk geeft betrokken te zijn bij het beïnvloeden van wedstrijden in de Italiaanse competitie. Uefa deelde mee dat de club zijn problemen nog niet heeft kunnen oplossen en het al reeds schade heeft gebracht aan het Europese voetbal. Als laatste verklaarde de Europese voetbalbond dat het Milan nauwlettend in het oog zal houden en mocht er fraude voorkomen, dan zal de Uefa niet twijfelen om tussenbeide te komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties