Kopenhagen en Ruzomberok stoten ook door

Philippe Crols

Het Deense Kopenhagen en het Slovaakse Ruzomberok moeten na woensdagavond nog een hindernis nemen op weg naar de feitelijke Champions League. De Slovaken hadden behoorlijk wat moeite met Djugarden uit Zweden, maar wisten zich toch te kwalificeren. Net als Kopenhagen dus dat het Finse MyPa wist uit te schakelen.

MyPa - Kopenhagen  2-2

Kopenhagen had de heenwedstrijd van vorige week al met 2-0 gewonnen en mocht het Scandinavisch onderonsje met MyPa dus met een redelijk gerust gemoed aanvatten. De Denen zaten na een kwartier al helemaal op rozen na een doelpunt van Berglund. De thuisploeg moest nu namelijk vier maal scoren. Net voor rust wakkerde Peltonen de Finse hoop nog een beetje aan door de gelijkmaker te scoren. Toch wist de thuisploeg nooit de indruk te wekken de situatie nog helemaal te kunnen omkeren. Twintig minuten voor tijd leken de Denen zelfs nog met de volle buit te gaan lopen na een doelpunt van Linderoth, maar tien minuten later bezorgde Puhakainen MyPa toch nog een gelijkspel. In  de derde voorronde treft Kopenhagen het Nederlandse Ajax.

Ruzomberok - Djugarden  3-1

De Zweden uit Djugarden begonnen met een krappe 1-0-voorsprong aan de terugwedstrijd in Slovakije. Niet genoeg zo bleek achteraf. Na een kwartier spelen was die voorsprong namelijk al verdwenen na doelpunten van Zofcak en Tomcak. Toen Johannesson voor de bezoekers iets over het uur ook nog eens tegen een rode kaart aankeek leek de missie al helemaal hopeloos te zijn voor Djugarden, maar toch toonden de Zweden veerkracht. Een kwartier voor tijd leek Asare zijn team immers alsnog naar de derde voorronde te schieten, maar in de laatste minuut kraakte Djugarden toch nog. Nezmar was de held van Ruzomberok dat in de derde voorronde CSKA Moskou zal tegenkomen.