Rode Ster, Legia en Hearts naar derde voorronde

Philippe Crols

Rode Ster Belgrado, Legia Warschau en Hearts of Midlothian hebben zich alle drie gekwalificeerd voor de derde voorronde van de Champions League. De drie ploegen kwamen in hun terugwedstrijden van de tweede voorronde nauwelijks of niet meer in de problemen en gaan dan ook logischerwijze door naar de laatste hindernis op weg naar de Champions League.

Rode Ster Belgrado - Cork City  3-0

Cork City verloor in eigen huis maar met 0-1 en had dus nog een waterkansje op de kwalificatie al was dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Na drie minuten zag het er ook al zeer beroerd uit voor de Ieren. Milovanovic had toen al de thuisploeg op voorsprong gebracht. De twee andere doelpunten van Rode Ster kwamen op naam van dezelfde persoon, Nicola Zigic. De boomlange spits scoorde in de eerste en tweede helft elk een keer en legde zo de 3-0-eindstand vast. Nu wacht voor Rode Ster de bijzonder moeilijke opdracht om AC Milan uit te schakelen.

Legia Warschau - Hafnarfjordur  2-0

Legia Warschau had de heenwedstrijd van vorige week in Ijsland al met 0-1 gewonnen en had dus een zeer goede uitgangspositie. Tegen Hafnarfjordur kwamen de Polen eigenlijk ook niet meer in de problemen. Net voor rust scoorde Vukovic de 1-0 en in de slotminuut van de tweede helft legde Edson de 2-0 binnen. Een zeer onopvallende kwalificatie voor de Polen uit Warschau, maar zij zitten eveneens in de derde voorronde waar ze het zullen opnemen tegen Shaktar Donetsk.

Siroki - Hearts  0-0

Het Schotse Hearts maakte in geen van beide partijen tegen het Bosnische Siroki indruk. Vorige week kon het pas in de slotminuten afstand nemen en woensdag lukte zelfs dat niet. De 3-0-zege van vorige week was natuurlijk wel ruim voldoende voor de kwalificatie voor de derde voorronde. Daarin treffen de Schotten het Griekse AEK Athene. [AN]