Tweede oefenpot voor RAFC

Joeri De Ren

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp speelde gisteren zijn tweede oefenpot op het veld van Antonia (Zoersel).  Deze wedstrijd wordt al 5 jaar lang gespeeld tijdens de voorbereidingsperiode.  Vorig jaar nog wist de lokale provincialer een gelijkspel uit de brand te slepen.  Ze deden dit toen met snedig en potig spel.

Ook dit jaar zaten de jongens van Antonia kort op de bal.  Ze maakten het de tweedeklasser niet makkelijk om te voetballen.  Ondanks dit kon RAFC toch het spel domineren, druk ontwikkelen en kansen creëren.  De eerste kansen werden door de keeper van de thuisploeg gepareerd.  Antwerp zag zowel Van Mieghem, Lukanovic, Lavan, Di Gregorio en Jansen een kans krijgen.  Na 20 minuten werd Van Mieghem de lonkende diepte ingestuurd en de middenvelder knalde het leer diagonaal in doel.  Vijf minuten later bediende Jansen met een uitgemeten pas Lukanovic die de ruimte indook en vanop afstand staalhard een stuitende bal in de verste hoek mikte.  Een beauty van een goal en 0-2.  Antwerp dreigde nog tweemaal via Van Mieghem en een bleke Dong knalde nog op de staak en toen was het rusten geblazen.

In de tweede helft moest de scheidsrechter het nog meer ontgelden dan in de eerste helft het geval was.  Het mag gezegd dat hij de bezoekers niet genegen was en meerdere dubieuze beslissingen nam.  Toch weerhield dit Antwerp er niet van alsnog door te gaan op hun elan.  Eerst waren er kansen voor Di Gregorio en Olguin - ingekomen aan de rust - en daarna mistte Lukanovic onbegrijpelijk toen hij allen voor de keeper opdook.  Ook Olguin mistte even later een open kans.  Antwerp kreeg een nieuwe injektie met de inbreng van de eigen jeugd.  De Laet en Baert konden de ruim 1000 supporters bekoren en gaven het spel weer meer snelheid.  Eerst scoorde Cissé nog met een fenomenaal afstandsschot dat hij met een fluwelen traptechniek als een geleide raket in de kruising mikte.  Neagoe scoorde bijna het vierde doelpunt, maar zijn fijne lobje trof de dwarsligger.  Olguin - die goed gevolgd was - rondde de rebound af.  Het laatste doelpunt was zeer mooi voorbereid door Baert en De laet.  Deze laatste schilderde een perfecte cross op het hoofd van Van Mieghem die opdook aan de tweede paal en koel de 0-5 eindstand binnenknikte.