Hearts verliest met negen spelers

Dirk Pieters

Het Schotse Hearts mag deelname aan de Champions League vergeten. De club van ondermeer Beslija ging met 3-0 onderuit in Athene. De drie doelpunten van de Grieken vielen allemaal in de slotfase van de wedstrijd nadat eerder al twee spelers van Hearts werden uitgesloten.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en Liberopoulos schoot in de beginfase maar net over het doel van Craig Gordon. Ook Pantelis Kapetanos was op corner gevaarlijk, maar ook zijn kopbal ging niet tussen de palen. Het waren de Grieken die bleven aanvallen en Mikoliunas schoot van dichtbij op doelman Gordon. Hearts kwam er nauwelijks aan te pas. Eén keer was Hartley gevaarlijk met een schot, maar de doelman van AEK Athene was alert. Iets over het half uur moest Hearts met tien man verder na de uitsluiting van Brellier.

Ook de tweede helft bleven de Grieken het betere spel maken. Toch geloofden de bezoekers er nog in tot in de 63e minuut. Dan moest Hearts met negen verder na een zware tackle van McCann op Ivic. Vanaf toen was het over voor de Schotse club. Cesar schoot in de 79e minuut raak vanop de stip en ook Liberopoulos en opnieuw Cesar zorgden voor de 3-0 eindstand. [AN]