Roeselare moet stand houden in Cyprus

Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare moet stand houden in Cyprus
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag speelt nog een tweede West-Vlaamse club Europees. Roeselare moet zich in het hete Cyprus zien te kwalificeren voor de eerste ronde van de Uefa-beker, wat meteen een unicum zou zijn in de geschiedenis van de club. Tegenstander is Ethnikos Achnas. Roeselare is bezig aan z’n eerste Europese campagne en won tot nu toe alledrie z’n wedstrijden en mag dan ook terecht de hoop koesteren op een verlengd Europees avontuur. De heenwedstrijd op Schiervelde eindigde op een 2-1 overwinning voor Roeselare.
 
Het werd een tumultueuze heenwedstrijd waarbij vooral de slechte leiding van de scheidsrechter opviel. Roeselare was de hele wedstrijd de betere en scoorde na een halfuur de 1-0 via Europees topschutter Dufoor. Na de rust kwam Achnas op gelijke hoogte nadat de scheidsrechter een onzichtbare strafschop gezien had. Gevaarlijke man Stjepanovic zette de strafschop feilloos om. Roeselare liet de moed niet zakken en kon meteen tegen scoren via Kevin Oris. Na de wedstrijd hekelde trainer Dirk Geeraerd de manier van spelen van de Cyprioten én de scheidsrechter.
 
Vanavond wordt de wedstrijd geleid door Tanovic, een Serviër. Het toeval wil dat het elftal van Achnas voornamelijk uit Serviërs bestaat. Roeselare maakte de verplaatsing met een 20-koppige kern. De wedstrijd zal gespeeld worden in het nationaal stadion, gezien het stadion van Achnas niet voldoet aan de normen van de Uefa. Velghe reisde niet mee, hij heeft morgen een herexamen. Oyen en Dufoor zijn geschorst maar reisden toch mee naar Cyprus.
 
De wedstrijd wordt vanavond afgetrapt om 17 uur Belgische tijd. De wedstrijd wordt live uitgezonden door VT4, de uitzending start een kwartier voor de aftrap. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties