VT4 zendt uitwedstrijden Rode Duivels uit tot 2010

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
VT4 zendt uitwedstrijden Rode Duivels uit tot 2010
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

VT4 heeft de rechten verworven voor de uitwedstrijden van de Rode Duivels tot 2010. Dat maakte de commerciële zender woensdag bekend.

VT4 zal alle uitwedstrijden in de voorrondes voor Euro 2008 en het WK 2010 op het scherm brengen. Het bereikte daarvoor een overeenkomst met rechtenbureaus Verhulst en Sportfive. Eerder haalde VT4 ook al de rechten binnen voor de uitwedstrijden van de Belgische teams in de Uefa-beker (tot de kwartfinales).

Hoeveel VT4 betaalt voor de rechten, is niet geweten. 



VRT zendt Uefa-beker uit

De VRT heeft dan weer de televisierechten voor de Uefa-beker binnengehaald. Daarmee haalt de openbare omroep na het verlies van de Champions League - rechten weer een stukje Europees voetbal in huis.

Voor het eerst in de geschiedenis verkoopt de Uefa de rechten voor de Uefa-beker in één pakket. Het gaat wel enkel om de kwartfinales, de halve finales en de finale. Ook de Europese Supercup zit in het pakket. De wedstrijden vóór de kwartfinales worden door de clubs zelf verkocht. Zo heeft Club Brugge in ons land een deal met KanaalTwee voor zijn thuiswedstrijden.

"De Uefa-beker is niet de grootste Europese voetbalcompetitie, maar er spelen toch heel wat Europese toppers in mee", klinkt het bij de VRT. "Bovendien is de kans niet denkbeeldig dat een Belgische ploeg tot de eindfase doordringt. Samen met de rechtstreekse uitzendingen van de Belgische Beker kunnen we de voetballiefhebber op Canvas nu jaarlijks een vijftiental live voetbalavonden aanbieden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties