Kevin Kempeneer van naderbij bekeken

Bart Hermans
| 0 reacties
Kevin Kempeneer van naderbij bekeken
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Bij KV Mechelen staat op het moment de 19-jarige doelman Kevin Kempeneer in doel. Door de blessure van Olivier Werner is hij het seizoen gestart in doel en door zijn sterke prestaties mag hij ook blijven staan. 
Kevin is beginnen voetballen bij SK Leeuw, een provinciale ploeg in Vlaams-Brabant. Rond zijn twaalfde is hij pas beginnen keepen omdat de vaste keeper geblesseerd was. Zo is hij in de Brabantse selectie geraakt en werd hij opgemerkt door scouts van Anderlecht. Vanaf zijn zestiende mocht de doelman meetrainen met de eerste ploeg. Daar kwam hij Jacky Munaron tegen en leerde heel veel bij van de ex-doelman. Bij Anderlecht zaten er te veel doelmannen in de kern en daarom koos hij om te vertrekken bij de landskampioen. 
Even leek het erop dat hij naar Brussels zou gaan maar hij koos uiteindelijk toch voor KV Mechelen. Hij werd bij Malinwa aangetrokken als tweede doelman ,doch hij is voorlopig titularis. 

Zijn nieuwe trainer Peter Maes(ex-doelman van o.a. Anderlecht) was hier duidelijk over na de wedstrijd tegen Deinze: 
"Werner is in principe onze nummer één. Door diens blessure kreeg Kempeneer zijn kans, en die deed dat uitstekend. Er was dus geen enkele reden om hem terug op de bank te zetten. Wie goed presteert, wordt beloond: het is een simpele maar erg belangrijke logica. Voor Werner is dat een beetje sneu natuurlijk – tenslotte heeft hij niet zelf voor die blessure gekozen. Maar dit is ook een grote test voor hem. Ik herinner me uit mijn eigen spelerscarrière dat op de bank zitten niet aangenaam is, maar dat het van cruciaal belang is dat je blijft knokken. Op het moment dat de ploeg je nodig heeft, moet je er absoluut staan, en je kans ten volle grijpen. Dat heeft Kempeneer gedaan, en dat verwacht ik ook van Werner in de toekomst.”
 
Dankzij deze twee keepers heeft het publiek terug vertrouwen in hun doelmannen. Vorig seizoen waren er te veel blunders te zien Achter De Kazerne.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties