Grondin: 'Lange broek voor God'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Grondin: 'Lange broek voor God'
Foto: © SC

Christophe Grondin lijkt op het eerste zicht een vreemde jongen. De middenvelder van Cercle Brugge speelt elke wedstrijd met lange spannende broek, zodat het vanuit de tribune lijkt dat hij zwarte benen heeft. Toch heeft die gewoonte een logische verklaring. Grondin is immers moslim en wil niet dat iedereen zomaar zijn blote benen kan zien.

“Volgens mij geloof moet ik mijn lichaam bedekken van aan de navel tot net onder de knieën”, legt Grondin uit in Het Nieuwsblad. “Ook als het heel warm is. Ik pas die regel strikt toe. Dat is mijn keuze. Mijn armen mogen wel bloot zijn. Ik begrijp wel dat er islamitische voetballers zijn, zoals Tchité, die dat niet doen. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat zijn overtuiging is. Ik doe het als teken van respect voor de god waarin ik geloof.”

“Religie is voor mij het allerbelangrijkste in de wereld, omdat God de weg uitzet. Al de rest, zoals voetbal, komt op de tweede plaats. Als moslim bid ik vijf keer per dag. Ook op de club krijg ik daar een klein zaaltje voor ter beschikking. Ik ga de vrijdag ook naar de moskee. Ik heb de koran gelezen. Tijdens de ramadan vast ik. Als voetballer is dat niet simpel omdat je overdag veel energie verbruikt, maar iedereen respecteert mijn keuze.” [TH]

Auteur: Van der Planken A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties