Voetbalbond opent onderzoek tegen Inter

Voetbalbond opent onderzoek tegen Inter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Italiaanse Voetbalbond heeft besloten om een onderzoek te starten tegen Inter na beschuldigingen van scheidsrechter Massimo De Santis. Die beweert immers dat de Milanese ploeg hem in 2002 liet schaduwen en zijn telefoon liet afluisteren. De Santis werd voor vier jaar geschorst voor zijn rol in het Calciopoli-schandaal.
 
De Santis: “Toen ik voor het eerst hoorde van deze verrichtingen door Massimo Moratti (eigenaar van Inter, nvdr) deed me dat walgen zelfs al weet ik dat het een sterk woord is om te gebruiken. Ik moet boeten voor iets dat ik niet gedaan heb.”
 
“Ik heb altijd verklaard dat ik onschuldig ben en om er vandaag achter te komen wat enkele jaren geleden gebeurd is, maakt mij ziek. Waarom zij mij volgden? Ik denk dat zij mij misschien wouden chanteren.”
 
Het verhaal zou volgens de geruchten starten toen voormalig scheidsrechter Danilo Nucini Inter op de hoogte bracht van een verdachte relatie tussen De Santis en Luciano Moggi. Inter schakelde een detective in, maar die kon geen sluitende bewijzen voorleggen.

Mocht Inter schuldig worden bevonden, dan riskeren zij een boete maar geen puntenaftrek of schorsingen. Moratti heeft echter alle beschuldigingen als leugens geklasseerd. Dit verhaal komt echter voor Inter op een pijnlijk tijdstip naar buiten. Enkele dagen geleden werd er immers bekend gemaakt dat Telecom Italia honderden telefoongesprekken heeft afgeluisterd. Dat bedrijf is één van de aandeelhouders van de Milanese club en de recent opgestapte voorzitter was ook persoonlijk aandeelhouder. Ook in deze zaak ontkent Moratti echter enige betrokkenheid.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties