Club met anderhalf been in groepsfases

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club met anderhalf been in groepsfases
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat er van de drie Belgische ploegen het best voor om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Uefa-beker. Het won in Ruzomberok met 0-1 , en daar kwam het -op het eerste kwartier na- amper of niet in de problemen. Geen mens die dan ook rekening houdt met het feit dat Ruzomberok wel eens voor gevaar zou kunnen zorgen. Komnacky, de coach van Ruzomberok, gaf dan ook een ontspannen indruk vooraf en heeft andere perspectieven dan zich te kwalificeren. "Ons doel bestaat erin dat we een goede indruk nalaten bij de Club-supporters. Dat ze ons niet vergeten en beschouwen als een klein ploegje. Het wordt gewoon een grote test voor ons, vanavond weten we waar we staan in Europa."
 
Veel Club-supporters zullen er niet te zien zijn in het Jan Breydelstadion. De supporters van Club liggen niet wakker van Ruzomberok, er zijn dan ook amper 7.000 tickets verkocht. Ruzomberok kan alvast niet rekenen op Nezmar, wat een streep door de rekening is van de Slovaken, Nezmar is immers de topschutter. Sinds het duel tegen Club kon Ruzomberok niet meer winnen. Het speelde afgelopen weekend gelijk tegen Trnava en zo ziet het de kloof met de leider vergroten.
 
Club-coach Emilio Ferrera ziet het duel alvast met goede moed tegemoet. Ferrera wil in de eerste plaats dat Club zich kwalificeert voor de groepsfase, dan is het eerste doel van het seizoen meteen bereikt. Wat het resultaat betreft, blijft Ferrera de berekende coach zoals we hem kennen. "Wat is een goed resultaat? In Europa is de nul houden altijd oké. Wanneer we kunnen winnen, ben ik helemaal een tevreden man! Het zou in ieder geval veel voldoening schenken als we ons kunnen kwalificeren voor de groepsfase van de Uefa-beker", aldus Ferrera op clubbrugge.be
 
In de kern van Club Brugge krijgen we twee nieuwe namen. Van Heerden en Vermant keren terug na een afwezigheid. Vermant was ziek, Van Heerden kreeg te verduren met een zware blessure, die nu eindelijk hersteld is. Zodoende was er geen plaats meer voor Dreesen, Diallo en Lenaerts in de selectie. Bosko Balaban is toch fit voor de wedstrijd. Daerden blijft geblesseerd. Ferrera is niet van plan om veel te wisselen in vergelijking met de vorige wedstrijden. Voor Club is het vooral een zaak om de nul te houden en de wedstrijd winnend af te sluiten.
 
De wedstrijd is live te bekijken op KanaalTwee. De uitzending begint om 20u10 en de wedstrijd wordt afgetrapt om 20u30. Ook op Sporza Radio is de wedstrijd te volgen, net als de twee andere wedstrijden van de Belgische ploegen. [AN]
 
De kern: Balaban, Blondel, Clement, Dufer, Englebert, Gvozdenovic, Ishiaku, Klukowski, Leko, Maertens, Priske, Roelandts, Salou, Stijnen, Vandelannoite, van Heerden Verbauwhede, Vermant en Yulu-Matondo.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties