Essevee, Austria, Ajax en co van groep F

Thomas Dubois
| 0 reacties
Essevee, Austria, Ajax en co van groep F
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem kende net als Club Brugge een heel zware loting. Maar daar malen ze bij Essevee niet over. Het heeft enkele mooie affiches beet en zal ongetwijfeld in staat zijn om het Ottenstadion een keer te laten uitverkopen voor het duel tegen Ajax Amsterdam. Kwalificatie lijkt veraf, maar genieten zullen ze. Tijd voor een korte voorstelling van de overige ploegen in groep F.
 
Austria Wenen is de eerste tegenstander voor de West-Vlamingen in de groepsfase van de Uefa-beker. Op 19 oktober ontvangen de Oostenrijkers Zulte Waregem in het Franz Horr Stadion. Austria Wenen is geen hoogvlieger en moet te verslaan zijn als Zulte Waregem op heel hoog niveau speelt. Enkele jaren terug speelde Club Brugge tegen Austria Wenen in diezelfde groepsfase, toen werd het 1-1 in Oostenrijk. Bij Austria speelden tot voor kort twee bekenden, Dheedene verliet de club in de zomer en Nastja Ceh werd begin september ontslagen. Momenteel doet Austria het niet bijzonder goed in de eigen competitie. Het bezet een schamele achtste plaats met elf punten uit evenveel wedstrijden
 
Op 2 november mag de kassa een eerste keer serieus rinkelen. Dan ontvangt Zulte Waregem in het Gentse Ottenstadion Sparta Praag. De ploeg van Chovanec schakelde in de eerste ronde het Schotse Heart of Midlothian uit. Het is een ploeg van degelijke, maar onbekende spelers. Een stunt moet mogelijk zijn. Vorig jaar eindigden de Tsjechen pas vijfde in hun competitie. Momenteel staan ze op de derde plaats, vlak voor stadsgenoot Slavia en na Mlada Boleslav en Slovan Liberec.
 
Op speeldag drie staat de eerste echte topper op het programma voor Zulte Waregem, dan trekt het richting Spanje voor het duel tegen de tweede club van Barcelona, Espanyol. In het 56.000 plaatsen tellende Olympisch Stadion komen de semi-profs van Essevee tegenover sterren te staan zoals Lopez, Ortega, Hurtado, de la Pena en Walter Pandiani. Een serieuze test voor Zulte Waregem, dat dan nog eens mag gaan denken aan een ouderwetse stunt zoals tegen AC Milan twintig jaar geleden. Momenteel staat Espanyol op de vijftiende positie in de Primera Divison met slechts vier punten uit vijf wedstrijden. Afgelopen weekend speelde het 0-0 gelijk tegen Osasuna.
 
Speeldag vier is voor de West-Vlamingen een vrije speeldag. Het hoogtepunt voor de vereniging van Zulte Waregem komt er wellicht op 13 december. Dan ontvangt Zulte Waregem de noorderburen uit Amsterdam, Ajax. Een droomploeg. Ajax bulkt net als Espanyol van het talent. Klaas Jan Huntelaar, Heitinga, Rosales, Sneijder en Stam zijn stuk voor stuk spelers die de top van Europa aankunnen. Ajax telt eveneens enkele Belgen waarvan Tom De Mul en Thomas Vermaelen de bekendsten zijn. Momenteel staat Ajax aan de leiding in de Nederlandse Eredivisie. Van z'n zes wedstrijden won het vijf keer, enkel tegen Roda JC werd verloren. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties