Russische sponsor voor Schalke ?

Luc Goderis
| 0 reacties
Russische sponsor voor Schalke ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens het toonaangevende Russisch financieel magazine Vedomosti, staan de Russische energie-gigant Gazprom en Schalke 04 op het punt één van de grootste sponsordeals uit de Duitse voetbalgeschiedenis te sluiten.  De aankondiging valt samen met het bezoek van de Russische president Vladimir Putin aan Duitsland.
 
Gazprom, eigenaar van de "Nord Stream" (een gaspijpleiding tussen Rusland en Duitsland), speelt een sleutelrol in de Russisch-Duitse gasleveringen.  Vorig jaar transporteerde het zo maar lieft 44 biljoen kubieke meter gas naar Duitsland.  Het bedrijf, dat ook al een ruime deal sloot met Zenit St. Petersburg, zou nu bereid zijn om zo'n 100 miljoen euro te pompen in de club uit Gelsenkirchen.
 
Noch het gasbedrijf, noch Schalke hadden enig officieel commentaar op het nieuws, maar een anonieme bron uit de Gazprom-top bevestigde toch.  Gazprom zou twintig miljoen euro per jaar in Schalke pompen, en dat is net evenveel als Deutsche Telekom in Bayern München pompt.
 
De persdienst van Zenit St. Petersburg stelde nog dat er eventueel sprake is van een samenwerking met Schalke 04.  German Tkachenko, de voorzitter van ProSport zei dan weer dat Schalke een prima uithangbord zou zijn voor Gazprom in Duitsland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties