Dury komt het uitleggen in Studio 1 op zondag

Thomas Dubois
| 0 reacties
Dury komt het uitleggen in Studio 1 op zondag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een weekje stilgelegen te hebben, barst de strijd in de Belgische eerste klasse komend weekend opnieuw volop los. Opnieuw negen wedstrijden in eerste klasse, dus stof genoeg voor Frank Raes om in Studio 1 op zondag uit te wijden over de actualiteiten van de laatste dagen. Ook deze keer nodigde Raes twee competente analisten uit. En daarbij is het radio boven met Jan Wauters die tot voor enkele jaren het mooie weer maakte op de radio. Z'n tafelgenoot is Peter Vanden Bempt die wekelijks wel één of meerdere wedstrijden voor zijn rekening neemt. 
 
De derde gast aan tafel is de 'trainer van het jaar' van het seizoen 2005-2006. Francky Dury loodste nieuwkomer Zulte Waregem vorig jaar naar bekerwinst én een mooie positie in de competitie. Nu, enkele maanden later, gaat het niet zo voortvarend in de competitie. Zulte Waregem hangt net boven de degradatiezone. Europees gaat het dan wel heel wat beter. Zijn club schakelde onverhoopt het grote Lokomotiv Moskou uit en speelt volgende week z’n eerste wedstrijd in de poules op het veld van Austria Wenen.
 
In de competitie ontvangt Zulte Waregem morgen het grote Anderlecht en aan de Gaverbeek zijn ze tuk op een nieuwe stunt, vorig seizoen haalde Essevee ei zo na een punt, maar een graszode besliste er toen anders over. Racing Genk neemt het op tegen Bergen en de derde in de stand, Club Brugge, trekt zondag in de vooravond naar het veld van Brussels waar ze dringend nog eens moeten winnen. Onderaan het klassement staat er een zespuntenwedstrijd op het programma tussen Beveren en Lierse.
 
In 'Pinanti is pinanti' nemen opnieuw twee spelers van de kern van Mexico '86 het tegen elkaar op. Beide zijn tevens ex-Standard. Guy Vandersmissen is nu onder andere spelersmakelaar, maar ooit scoorde hij in een Europese finale. Hij neemt het op tegen Czerniatynski, een man die de goal perfect wist staan. Nu is hij trainer. Aan Philippe Vande Walle om zoveel mogelijk ballen te stoppen. [AN]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties