Sinaai - Wezemaal 0-1

Jan Van Looy

Wezemaal, dat zonder Imke Courtois en Inge Heiremans aantrad, heeft het niet gemakkelijk gehad bij het tot dan ontgoochelende Sinaai Girls. De Oostvlaamse vrouwen hadden de voorzitter tot trainer gebombardeerd en hielden Rapide in de onzekerheid tot in de slotfase.

De competitieleider had de wedstrijd in feite al in een vroeger stadion kunnen beslissen, maar zowel Karen Meeus, Femke Maes als Kristel Verelst( scoorde al 6 wedstrijden op rij niet meer voor Wezemaal) morsten met de kansen of stootten op een sterke doelvrouw Ellen Van Trier. Wezemaal nam het heft in handen, maar verstrikte zich op het kleine veld in de lokale verdediging. Sinaai kwam ei zo na op voorsprong, maar de bal ging langs de verste paal buiten. Femke Maes, zaterdag zeer aktief, zag dat haar schot door Ellen Van Trier onder de lat werd weggeranseld in hoekschop. Nog gevaarlijke standjes voor het lokale doel en Karen Meeus besloot in de rebound tegen de paal. Even voor het half uur dan toch het enige doelpunt van de wedstrijd : Hanne Vandegoor draaide zich 180 graden om en besloot naast de linkerpaal in doel (0-1). Femke Maes besloot nog op het doelhout.

Rust 0-1. In de aanvang van de tweede helft verzuimde Kristel Verelst enkele pogingen en daarna nam Sinaai meer het initiatief in handen. De Wezemaalse verdediging wankelde op haar poten en dat gaf kansen voor de thuisploeg. Enkele ballen op de lat, maar de competitieleider hield stand. Aan de overkant moest Ellen Van Trier ook enkele malen attent optreden op akties van Karen Meeus en Kristel Verelst. Het bleef bibberen tot in de slotfase en coach Vic Crabbé voerde pas in blessuretijd één vervanging door. Eindstand 0-1.

WEZEMAAL : Tania Vandenhouwe, Liesbeth Hemelsoet, Evi Willekens, Tina Van der Auwera, Karen Meeus, Femke Maes, Annelies Timmermans, Hanne Van De Goor, Kristel Verelst (91' Karoline Meykens), Kristien Elsen, Berit Stevens
DOELPUNTEN : 25' 0-1 Hanne Vandegoor
KAARTEN : GEEL : 65' Karen Meeus (Wezemaal)