Interview Reacties na kvm-Ronse

Bart Hermans
| 0 reacties
Reacties na kvm-Ronse
Foto: © SC

Na de wedstrijd deed voetbalkrant een paar interviews. Voor Ronse kregen we Nicolas De Bruyne te pakken, voor de thuisploeg waren dat Steven De Pauw en Bert Dhont.
 
Nicolas, jullie hebben verloren maar zijn jullie tevreden met deze uitslag?
 
“Met een nederlaag kan je niet tevreden zijn maar toch kunnen we terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd. In het begin hadden we het lastig maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in de wedstrijd en we hebben onze kansjes gehad. Toch is het een verdiende overwinning voor Mechelen”
 
Waasland wint en Hamme pakt een punt op Antwerp, geloven jullie nog in het behoud?
 
“Ja , vandaag hadden we niet echt verwacht om punten te pakken maar binnenkort komen Virton en Waregem eraan. Daartegen moeten we zeker punten pakken en als we zo blijven spelen zullen we er tegen andere punten ook nog wel kunnen halen. Je moet weten dat er van de kern van vorig jaar nog maar twee speler overblijven. Dat was aanpassen in het begin van het seizoen, ondertussen zijn we een hecht blok geworden en dat komt de ploeg ten goede. Ook moesten we Omelianovitch missen, hij zorgt normaal voor de laatste pas en is een bepalende speler in de ploeg. Met hem erbij moeten we de komende weken wel punten pakken!
 
Veel succes!
 
Steven, het is hard knokken om terug in de ploeg te komen?
 
“Inderdaad, de trainer liet me weten dat hij niet tevreden was met mijn prestaties. Ik moet dus knokken om terug in de ploeg te komen. Ik probeer positief te blijven en grijp elke kans. Vorige week waren dat vijf minuten, deze week tien. Ik voel dat ik na mijn blessure nu toch terug topfit aan het geraken ben. Maar we winnen twee keer dus heeft de trainer gelijk . Toch moet ik niet te lang wanhopen , onze kern is nu ook weer niet zo groot dus ik zal wel snel genoeg mijn kans krijgen. Ik zit ook al lang genoeg in het voetbal dat ik weet dat het snel kan gaan. De ene week zit je op de bank of zelfs niet in de kern en de andere sta je terug in de ploeg.
 
Je pakt vandaag je derde gele kaart van het seizoen en je bent er daardoor niet bij op Virton?
 
“Dat klopt, ik was geschrokken van dat geel. Het was mijn eerste overtreding maar ik vrees dat ik het slachtoffer ben geworden van een opstapeling van fouten van anderen. Voor de trainer is het wel gemakkelijker om zijn selectie te maken. Ik denk dat hij er zelfs blij met is omdat we met een viertal spelers op scherp stonden en hij hoopte dat we niet gelijk een schorsing zouden krijgen.”
 
Het was vandaag een bizarre wedstrijd, de eerste twintig minuten spelen jullie Ronse weg en daarna lukt het precies niet meer?
 
“Inderdaad, voor de goal dacht ik nog dat de spelers een heel zware avond tegemoet zouden gaan. Maar na ons doelpunt was al het goede weg . We vonden geen aanspeelpunten meer . De organisatie was totaal weg , we vochten er nog wel voor maar het liep gewoon niet meer zo goed.”
Er zijn twee doelpunten afgekeurd waarvan je er eentje toch zeker ter discussie kan stellen?
 
“Ja, ik stond bij dat doelpunt van Vleminckx op te warmen en stond op gelijke hoogte van de lijnrechter. Op het moment dat ik zag was Bjorn al voorbij zijn speler maar was de bal ook al vertrokken , het zal heel nipt geweest zijn.”
 
 
Bert, hoe heb je de match beleefd?
 
“ Het eerste half uur liep alles heel goed, we brachten fris voetbal.  Maar na het doelpunt lukte het niet meer. We wilden te veel forceren . Er kwamen te veel slordigheden in ons spel. Ronse krijgt dan ook nog een goede mogelijkheid maar gelukkig houdt Kevin(Kempeneer) ons recht. Maar om vooraan in het klassement moet je ook wedstrijd waarin je slecht speelt winnen. Gelukkig kunnen we vandaag vertrouwen op onze keeper en verdedigers.  Kenny en Jonas deden het deze avond wederom schitterend. Langs een kant ben ik wel blij dat het zo verlopen is , nu staan we volgende week zeker scherp tegen Virton. Het kan wel niet anders met een trainer als Peter Maes, hij heeft dat vandaag ook allemaal gezien. Vele spelers twijfelden om te zingen toen we de spionkop gingen groeten. Ik heb dan het voortouw genomen want we hebben gewonnen en dat mogen we vieren. Ik heb trouwens geleerd in mijn drie jaar op Mechelen dat na een overwinning alles vergeten word. Je mag nog zo slecht spelen als je wilt. Binnen een paar weken zal niemand zich de wedstrijd tegen Ronse nog herinneren , wel de punten die we tegen Tienen en Ronse verloren.”
 
Ondanks jullie mindere spel hebben jullie wel een heel goed zaak gedaan in het klassement. Iedere concurrent behalve Dender verloor punten.
 
“Naar Dender kijk ik eerlijk gezegd niet , als die ploeg zo blijft spelen verdienen ze gewoon de titel. Al moet ik zeggen dat we nog niet halfweg het seizoen zijn en er nog veel kan gebeuren. Met deze zeven op negen staan we weer helemaal mee bovenaan het klassement. Vorige week wonnen we na een goede wedstrijd maar liepen niet echt uit omdat de rest ook won. Nu spelen we slecht en als je dan in de kleedkamer komt zie je dat de rest wel iets laat liggen. We hebben nu een buffer, als we volgende week verliezen blijven we toch nog bovenaan in klassement.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties