Bayern gelijk, BVB wint thuis

Naast de topper bovenaan en onderaan in de Bundesliga stonden er op zaterdag nog vier andere wedstrijden op het programma. Kampioen Bayern verloor thuis twee punten tegen Mönchengladbach. Hannover boekte onderaan dan weer een zeer belangrijke zege en Dortmund kon thuis nog eens winnen. Leverkusen won opnieuw niet.

Bayern - Mönchengladbach  1-1

De landskampioen domineerde de eerste helft en kwam dus ook verdiend op voorsprong. Halverwege de eerste helft kopte Demichelis een vrijschop van Schweinsteiger in doel, 1-0. Na een pass van Insua kon Delura echter gelijkmaken. Dat gebeurde tien minuten na de openingsgoal. Bayern begon aan de tweede helft met Deisler in de ploeg. Mark Van Bommel trof al snel de lat en de 2-1 hing in de lucht. Even later kopte ook Pizarro op de dwarsligger. Ook een slotoffensief van Bayern leverde geen goal meer op. Het bleef 1-1.

Cottbus - Hannover  0-1

Hannover en Cottbus staan samen op plaats twaalf met zestien punten. Mits winst zouden de degradatiezorgen weer voor even kunnen worden opgeborgen. Uiteindelijk zouden de bezoekers met de drie punten gaan lopen. Halverwege de eerste helft kopte Steven Cherudolo de enige goal van de wedstrijd in doel. Ook na rust was de thuisploeg namelijk machteloos. Bruggink en Rosenthal waren nog het dichtst bij de 0-2. Voor Hannover meteen ook de vierde uitwedstrijd op rij waarin het de nul wist te houden. In de slotfase kreeg Cottbusspeler Feick ook nog een rode kaart.

Dortmund - Wolfsburg  1-0

Borussia Dortmund was er tot dusver nog maar een keer in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Tegen Wolfsburg werd daar een tweede zege aan toegevoegd. Het was een wedstrijd waarin de thuisploeg negentig minuten lang tegen en groene bezoekende muur moest opboksen. BVB liep ook niet echt over van de briljante ingevingen en het defensieve Wolfsburg leek dan ook niet ontgrendeld te gaan worden. In blessuretijd zorgde Smolarek met een kopbal van dichtbij voor de zege.

Bielefeld - Leverkusen  0-0

Een trip naar Bielefeld is voor geen enkele topclub een makkelijke onderneming. Leverkusen staat weliswaar niet in de top van het klassement, maar is nog steeds wel een ploeg met behoorlijk veel aanzien. De bezoekers domineerden de eerste helft, maar kansen waren echter een zeldzaamheid. Hetzelfde scenario zette zich helaas ook verder in de tweede helft. Leverkusen verdiende misschien wat meer, maar het bleef 0-0.